Ben jij op zoek naar een zoete aardappelsoep recept? Dat vindt je hier. Deze gezonde variant is heerlijk vullend en ook nog eens makkelijk te maken. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan…
Je bent op de website van een gezonde soepen gek… De laatste 2 jaar is het een hobby van mij geworden om de lekkerste combinaties te maken met diverse soorten groenten. Deze zoete aardappelsoep is heerlijk zacht van smaak. Voeg een aantal groenten toe aan de zoete aardappels en het lukt jou ook! De kidneybonen zorgen ook nog eens voor een gezonde vulling.
Zoete aardappelsoep recept
Weet je dat ik nog meer recepten met zoete aardappels heb? Wil je eens een makkelijke stamppot proberen, dan kun je hier eens verder kijken. Of deze zoete aardappel ovenschotel! Maar nu lees je alles over een verrukkelijke zoete aardappelsoep én krijg je het complete recept.
Is je gewicht goed of slecht?
ingrediënten (voor 6 personen)
- 1 kilo oranje zoete aardappels
- 250 gram winterwortels
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 liter water
- 4 groentebouillon blokjes
- 2 cm fijn gesneden gember
- pot gerookte rode paprika’s
- 300 gram crispy mais
- 400 gram rode kidneybonen
- eventueel een schepje creme fraiche per soepkom
bereiding in 3 stappen
Start met het klaarzetten van alle ingrediënten. Maak de uien en knoflook schoon en snijd ze in stukjes. Laat ze in een klein stukje roomboter glazig worden. Maak 2 liter water kokend en giet dit erbij. Verkruimel de bouillontabletten erin.
Schil de zoete aardappels en snijd ze in stukken. Doe hetzelfde met de winterwortels. De winterwortels en zoete aardappels voeg je toe aan het water. Schil de gember, maak het fijn en voeg dit toe aan de soep. Laat het geheel 20 minuten zachtjes koken. Daarna gebruik je een keukenmachine om de soep te blenderen. Eventueel wat chilipoeder of peper toevoegen voor extra pit.
Tenslotte snij je de rode paprika’s in stukken en spoel je de kidneybonen af. Voeg beide toe aan de soep en laat alles een paar minuten koken. Tenslotte voeg je de mais toe. Laat dit hooguit 1 minuut meekoken en je kunt de soep eten. Voor de liefhebbers kun je een schepje creme fraiche serveren.
voedingswaarde per 500 ml
Kcal: en eiwit: per grote soepkom. Let op; dit is berekend op het gebruik van alle bovenstaande ingrediënten.
Geef een reactie