Wil jij lekker, makkelijk en gezond koken? Maak dan deze gezonde vegetarische ovenschotel! Een recept zoete aardappel oven met linzen, kikkererwten, kruiden én voldoende groenten; dat wordt smullen.
Ben jij al een fan van ovenschotels? Dat is mooi! Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van je keuken terwijl je schotel eenmaal in de oven staat. Je kunt op je gemak de tafel dekken of nog wat andere dingen doen. Een relaxte start van een maaltijd. Wil je nog een andere ovenschotel proberen, probeer dan dit recept met shoarma en ei!
Recept zoete aardappel oven
Dit recept bevat volop gezonde voedingsstoffen en verse groenten. Het is ook nog eens vegetarisch. Uiteraard kun je deze ovenschotel ook naar eigen smaak aanpassen! Voeg dan bij de uien wat gehakt toe. Hieronder krijg je het recept, zodat je lekker aan de slag kunt!
Is je gewicht goed of slecht?
Zoete aardappel ovenschotel
Deze ovenschotel bestaat uit linzen, kikkererwten, tomatenblokjes en kruiden. Verder worden er schuifjes zoete aardappels in twee lagen verspreid, waardoor je een laagjes effect krijgt.
ingrediënten (voor 4 personen)
- 1000 gr (zoete) aardappels
- 400 gr linzen uit blik
- 400 gr kikkererwten uit blik
- 500 gr gezeefde tomaten
- 3 paprika’s
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 2 tl ras el hanout kruiden
- handje geraspte kaas
- snufje zout en peper
bereiding
Start met het voorverwarmen van de oven op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd deze in plakjes. Kook de aardappelplakjes ongeveer 10 minuten totdat ze zacht zijn. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak de ui met de knoflook.
Voeg na 2-3 minuten de 3 kleuren paprika toe en bak dit een paar minuten mee. Daarna kunnen de kikkererwten, linzen en de kruiden erbij.
Daarna kunnen de tomatenblokjes erbij en laat je het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes pruttelen. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van een ingevette ovenschaal. Schep hier ongeveer de helft van de saus overheen. Daarna leg je de rest van de aardappelschijfjes erop.
Vervolgens schep je de rest van de saus eroverheen. Tenslotte strooi je nog wat geraspte kaas over de ovenschotel. Zet de ovenschotel ongeveer 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is.
voedingswaarde p.p.
Kcal: 580 en eiwit: 23,5 gram. Dit is de waarde bij gebruik van bovenstaande ingrediënten!
Veel plezier met het maken van dit recept zoete aardappel in je oven. Laat je hieronder een bericht achter mét een beoordeling?
Geef een reactie