Ben jij dol op makkelijke stamppotjes? Dan krijg je hier een makkelijke andijvie stamppot! Het is een vegetarische variant die ook nog eens goed voor de lijn is! Dan kun je lekker aan de slag in de keuken… De zoete aardappel heb je in allerlei kleuren en zijn daarom iets verschillend van smaak. Wil je nog een recept met de witte zoete aardappel, lees dan hier eens verder. Je kunt in dat artikel ook lezen waarom de zoete aardappel iets gezonder is dan de gewone! Niet gek om te weten, dan zet je deze aardappel vast vaker op tafel…
Wil je afvallen?
En worstel je daarmee?
Doe mee met de gratis challenge
Vegetarische zoete aardappel andijvie stamppot
Deze gezonde stamppot is makkelijk te maken. Wil je de schotel nog gezonder maken, dan kun je de kaas eruit laten. Uiteraard geeft dat wel een smaakverandering… Je kunt dan ook kiezen voor een wat magere kaas, bijvoorbeeld de 20+ of 30+ kaas. Toch maak wordt de berekening in voedingswaarde gemaakt op basis van een 48+ kaas.
ingrediënten (voor 2 personen)
- 600 gr zoete aardappels
- 1 groente bouillonblokje
- 400 gr andijvie
- 200 gr vegetarische balletjes
- een potje gegrilde paprika’s in stukjes (uitlekgewicht 180 gram)
- 2 el gebakken uitjes
- 50 gr geraspte kaas
- snufje zout en peper.
bereiding
Schil de aardappels en kook de zoete aardappels met een bouillonblokje in een grote pan met water. Na ongeveer 15 minuten voeg je de andijvie toe, zodat deze nog een paar minuten mee kan smoren. Zorg ervoor dat de andijvie knapperig blijft door de kooktijd niet onnodig te verlengen!
Giet het kookvocht af, maar bewaar er een beetje van. Stamp de zoete aardappels samen met de andijvie met een snuf zout en peper tot puree met een aardappelstamper. Bak ondertussen de vegetarische balletjes in een pan met een beetje olie. Laat de gegrilde stukjes paprika uitlekken in een vergiet en meng door de aardappelpuree, net zoals de geraspte kaas. Serveer de zoete aardappel andijvie stamppot met de vegetarische balletjes en gebakken uitjes.
voedingswaarde
Als je dit gerecht maakt met de bovenstaande ingrediënten dan is de voedingswaarde p.p. als volgt: kcal 650 en eiwit 30 gram.
Geef een reactie