Zoete aardappelblokjes kun je makkelijk verwerken in een ovenschotel. Bijvoorbeeld in deze! Met een aantal groenten, gehakt en geraspte kaas maak je er makkelijk iets lekkers van…
Met dit gezonde en makkelijke recept heb je in korte tijd een gezonde schotel op tafel staan. Makkelijk na een lange werkdag als je tóch een verantwoorde maaltijd wil eten. Je kunt de zoete aardappelblokjes zelfs voorgesneden in de meeste supermarkten kopen. Zeker bij de Albert Heijn. Wil je een andere recept met zoete aardappels met linzen; dan krijg je hier het recept!
Zoete aardappelblokjes ovenschotel
Wat een lekker en makkelijk recept is dit! Het mooie is dat je de blokjes ook al kant en klaar in de supermarkt kunt kopen. Heb je weinig tijd, dan is dit ideaal. Zo heb je binnen 15 minuten je ovenschotel al in de oven staan.
Is je gewicht goed of slecht?
ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 gram sperziebonen
- 2 uien
- 1 rode paprika
- 300 gram mager gehakt
- 450 gram zoete aardappelblokjes
- 500 gram gezeefde tomaten
- 1 groentebouillon blokje
- 100 gram pittig belegen kaas
bereiding
Verwarm je oven op 200 graden. Start met het klaarleggen van alle onderdelen van dit recept. Maak de sperziebonen schoon, snij de paprika en uien in stukjes. Start met het opbakken van de uien tot ze glazig zijn. Gebruik hiervoor een klein beetje roomboter of olijfolie.
Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg eventueel een beetje zout en peper toe. De paprika voeg je toe als het gehakt gaar is. Bak het nog een minuutje op.
Kook de sperziebonen 8 minuten voor en de zoete aardappel blokjes 4 minuten in 2 pannen. Giet het water er daarna af en voeg de sperziebonen toe aan het gehakt. Giet nu de gezeefde tomaten in de pan en verkruimel een bouillonblokje. Maak het even warm en giet het mengsel in een ovenschaal.
Maak daarna een mooie topping met de aardappel blokjes én wat geraspte kaas. Schuif het geheel in je oven voor 25 minuten.
voedingswaarde
Als je de bovenstaande ingrediënten gebruikt, dan is de voedingswaarde: 575 kcal en 27 gram eiwit p.p..
Geef een reactie