Ben jij benieuwd naar een lekker recept met de witte zoete aardappel? Dan is dit, een stamppotje met appel, beter bekend als hete bliksem een goede! Echt enorm lekker én makkelijk te maken…
De zoete aardappel, ja ook de witte zoete aardappel geeft je een aantal voordelen boven de gewone aardappel. Vandaar de combinatie met gewone kruimige aardappels. Je ontdekt hoe je deze stamppot maakt, wat de voordelen van de zoete aardappel zijn én je krijg nog een recept met zoete aardappels… Zo kun je vol inspiratie aan de slag. En, dit stamppotje is uitermate geschikt voor gezinnen met kinderen!
Witte zoete aardappel
De witte zoete aardappel is iets minder bekend dan de oranje variant. Toch bevat ook deze zoete aardappel alle voordelen voor je gezondheid. Wat die voordelen dan zijn? Je vindt een aantal voordelen hieronder op een rijtje.
- meer antioxidanten – Ze bevatten meer antioxidanten dan de gewone aardappels en hebben beschermen je daardoor voor hart- en vaatziekten en kanker.
- langzame koolhydraten – De koolhydraten in de witte zoete aardappel zijn gezond. Wat dit betekent? De gewone aardappel zorgt voor een sterkere stijging van je bloedsuikerspiegel. Dit komt door de snelle koolhydraten. Dit kunnen dikmakers zijn, zeker als je ze dagelijks eet! En de zoete aardappel geeft dus een betere vulling zonder die sterke stijging!
- veel vezels – Ze bevatten ook nog veel vezels, wat je darmgezondheid ten goede komt.
En zo zijn er nog meer voordelen op te noemen van het eten van de zoete aardappel. Maar nu krijg je het recept.
Is je gewicht goed of slecht?
Stamppot met witte zoete aardappel
Hieronder lees je een makkelijk en lekker recept. Een favoriet bij kinderen, doordat er appel aan is toegevoegd. Zelf heb ik gekozen voor de goudreinet, omdat deze een licht zurige smaak geeft.
ingrediënten (voor 6 personen)
- 1000 gram zoete aardappels
- 1000 gram kruimige aardappels
- 3 uien
- 1500 gram goudreinetten
- zout en peper
- 250 gram runder rookworst
bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Laat ze in de pan met ruim water koken. Schil de goudreinetten en snijd ze in blokjes. Maak de uien schoon en snipper ze en snijd de rookworst in plakjes.
De stukjes goudreinetten voeg je na 15 minuten toe. Intussen smoor je de uien in een beetje olijfolie en bak je de plakjes rookworst een beetje aan.
Zodra de stamppot gaar is het water goed afgieten en het gerecht stampen met een stamper. De uien en de plakjes rookworst erdoor roeren. Wat peper en zout toevoegen en smullen maar!
voedingswaarde
Als je het gerecht maakt zoals hierboven heb je de volgende voedingswaarde p.p.:
kcal: 600 eiwit: 12.5 gram
Wil je nog een recept met zoete aardappel, kijk dan hier eens verder! Super leuk als je ook mijn gratis e-book aanvraagt hieronder.
Heb je nog vragen, dan hoor ik het graag. Plaats dan gerust een berichtje onder dit blog…
Geef een reactie