Hou jij van iets anders op je bord? En zeker als het makkelijk te maken is? Ga dan voor een heerlijke stamppot met zoete aardappels. Lekker en gezond!
Probeer dan deze heerlijke stamppot eens uit. Het is een verrassende combinatie van zoete aardappels met knapperige andijvie, feta en zoete tomaatjes. Deze wordt lauwwarm gegeten, waardoor het ook erg lekker is in de zomertijd.
Ontdek of je genoeg eet!
60 procent eet te weinig en valt daarom niet af. En jij?
Zoete aardappel stamppot met feta
Dit is een heerlijke avondmaaltijd. Weet je wat het voordeel is van zoete aardappels? Ze bevatten in tegenstelling tot gewone aardappels een aantal voordelen voor je gezondheid. Allereerst zijn het groenten, waardoor de koolhydraten in de zoete aardappel ons bloedsuiker stabiel houden. Het zijn de zogenaamde ‘langzame koolhydraten’, waardoor je al snel gevuld bent na het eten van zoete aardappels.
Nog meer voordelen van zoete aardappels zijn: ze bevatten meer antioxidanten dan de gewone aardappels. Hierdoor beschermen ze ons tegen hart-en vaatziekten en kanker. Daarom is het aan te raden om de zoete aardappel regelmatig op je menu te zetten!
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 700 gram zoete aardappels
- 300 gram vastkokende aardappels
- 25 gram roomboter
- 500 gram gesneden andijvie
- potje gegrilde paprika
- 250 gram Juanita cherrytomaatjes
- 200 gram feta
- peper en zout
Bereiding
Schil de beide aardappelsoorten en snijd ze in stukken. Kook ze op dezelfde manier als normale aardappels. Houdt na het koken een kopje kookvocht apart.
Snijd intussen de gegrilde paprika in stukjes en halveer de tomaten. Verkruimel ook de feta in stukjes. Bak de roomboter in een pan en wok de helft van de andijvie voor ongeveer 3 minuten.
Giet het kookvocht van de aardappels af in een kopje en stamp ze. Roer daarna met een grote lepel de andijvie door de aardappels en voeg wat kookvocht toe. Maak het extra smakelijk door wat peper en zout toe te voegen. Daarna mag je alle groenten door de stamppot roeren totdat alles goed verdeeld is. Voeg zo nodig nog wat kookvocht toe. De feta mag je over de schotel of eventueel op de borden verdelen.
Voedingswaarde p.p. (600 gram)
Kcal: 450 en eiwit: 11 gram
Geef een reactie