• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to after header navigation
  • Skip to site footer

Gezond Levensplan

Gezond afvallen én genieten!

  • Home
  • Aanbod
    • VIP traject ‘succesvol slank’
    • Online training ‘met succes van start’
  • Blog
    • Afvallen
    • Klanten vertellen
    • Recepten
  • Over Anja
  • Leden
  • Afspraak maken
zoete aardappels

De zoete aardappels als lekkere stamppot

Je bent hier: Home / Recepten / De zoete aardappels als lekkere stamppot
20 juli 2020 door Anja

Hou jij van iets anders op je bord? En zeker als het makkelijk te maken is? Ga dan voor een heerlijke stamppot met zoete aardappels. Lekker en gezond!

Probeer dan deze heerlijke stamppot eens uit. Het is een verrassende combinatie van zoete aardappels met knapperige andijvie, feta en zoete tomaatjes. Deze wordt lauwwarm gegeten, waardoor het ook erg lekker is in de zomertijd.

Zoete aardappel stamppot met feta

Dit is een heerlijke avondmaaltijd. Weet je wat het voordeel is van zoete aardappels? Ze bevatten in tegenstelling tot gewone aardappels een aantal voordelen voor je gezondheid. Allereerst zijn het groenten, waardoor de koolhydraten in de zoete aardappel ons bloedsuiker stabiel houden. Het zijn de zogenaamde ‘langzame koolhydraten’, waardoor je al snel gevuld bent na het eten van zoete aardappels.

Nog meer voordelen van zoete aardappels zijn: ze bevatten meer antioxidanten dan de gewone aardappels. Hierdoor beschermen ze ons tegen hart-en vaatziekten en kanker. Daarom is het aan te raden om de zoete aardappel regelmatig op je menu te zetten!

Is je gewicht goed of slecht?

Ontdek het nu door deze test te doen.

Start de test

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 700 gram zoete aardappels
  • 300 gram vastkokende aardappels
  • 25 gram roomboter
  • 500 gram gesneden andijvie
  • potje gegrilde paprika
  • 250 gram Juanita cherrytomaatjes
  • 200 gram feta
  • peper en zout

Bereiding

Schil de beide aardappelsoorten en snijd ze in stukken. Kook ze op dezelfde manier als normale aardappels. Houdt na het koken een kopje kookvocht apart.

Snijd intussen de gegrilde paprika in stukjes en halveer de tomaten. Verkruimel ook de feta in stukjes. Bak de roomboter in een pan en wok de helft van de andijvie voor ongeveer 3 minuten.

stamppot met zoete aardappel
stamppot met zoete aardappel

Giet het kookvocht van de aardappels af in een kopje en stamp ze. Roer daarna met een grote lepel de andijvie door de aardappels en voeg wat kookvocht toe. Maak het extra smakelijk door wat peper en zout toe te voegen. Daarna mag je alle groenten door de stamppot roeren totdat alles goed verdeeld is. Voeg zo nodig nog wat kookvocht toe. De feta mag je over de schotel of eventueel op de borden verdelen.

Voedingswaarde p.p. (600 gram)

Kcal: 450 en eiwit: 11 gram

Is je gewicht goed of slecht?

Ontdek het nu door deze test te doen.

Start de test

Over Anja

Anja Bongaards is een schrijfster met passie voor lekker en gezond eten. Ze schrijft om jou op weg te helpen met afvallen naar een blijvend resultaat. En daar hoort genieten van gezond eten helemaal bij.

Vorig bericht:hoe-je-kunt-afkicken -van-suikerHoe kun je afkicken van suiker? – 5 toepasbare tips
Volgend bericht:‘Ben ik te zwaar’? – die vraag houd je steeds bezigben-ik-te-zwaar-die-vraag-houd-je-steeds-bezig

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Josje zegt

“Ik kan Gezond Levensplan absoluut aanbevelen… begeleiding op maat, liefdevol en terzake kundig.“

Contact

T: 085-8883835
E: info@gezondlevensplan.nl

Adres

Ossengang 32
4191 LR Geldermalsen

Algemene voorwaarden – Privacyverklaring

KvK-nr. 64516385 – Btw-nr. NL002115541B43

© 2023 Gezond Levensplan