Panko is heerlijk als onderdeel van een topping op je ovenschotel. Het is veel luchtiger dan een gewone paneermeel, daar zorgen de grote vlokken voor! Daarom is het perfect om te gebruiken als onderdeel van een makkelijke ovenschotel. Ontdek de mogelijkheden…
In dit blog lees je de variaties die je kunt maken met panko en een lekker en vooral makkelijk recept: ovenschotel met paprika en rookworst. Wil je nog eens bezig met een gezonde ovenschotel, kijk dan hier eens verder!
Wil je afvallen?
En worstel je daarmee?
Doe mee met de gratis challenge
Panko; hoe gebruik je het?
Het is een Japanse paneermeel met een meer knapperige en luchtige structuur dan normaal paneermeel. Het is perfect bij o.a. garnalen, zalm, kip en groenten. Het is een mooie manier om je vlees of vis mee te paneren. Je voegt wat bloem, ei en olie toe.
Hieronder vindt je een recept van panko als topping over een ovenschotel. Dit zorgt voor een heerlijke knapperige bovenlaag. Maar uiteraard biedt panko nog veel meer mogelijkheden. Denk aan het paneren van vlees of vis. Probeer het maar eens uit…
Ovenschotel met paprika en rookworst
Als echte fan van ovenschotels laat ik mijn fantasie weleens gaan. Deze keer dus een schotel met vooral paprika’s, prei, aardappels en runderrookworst. Daarbovenop een knapperig laagje van panko en een beetje pittige kaas… Deze heerlijke ovenschotel staat in 25 minuten in je oven.
ingrediënten (voor 4 personen)
- 1000 gr kruimige aardappels
- 1 runderrookworst van 250 gram
- 2 preien
- 2 of 3 paprika’s
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl nootmuskaat
- 100 gram geraspte pittige kaas
- 50 gram panko paneermeel
- snufje zout en peper
bereiding
Zet je oven op 200 graden en start met het snijden en wassen van de groenten en aardappels. Wil je het helemaal makkelijk hebben? Koop dan kant en klare aardappels voor je stamppot en groenten die al gesneden zijn…
Kook de aardappels in ruim water ongeveer 20 minuten gaar. De prei en paprika voeg je toe nadat de aardappels ongeveer 10 minuten koken. Snijd intussen de rookworst in plakjes en giet daarna het water af. Hou voor de zekerheid wat van het vocht achter in een schaaltje.
Stamp alles tot een puree en voeg naar smaak wat zout en peper toe. Meng daarna de kerriepoeder, nootmuskaat en de plakjes rookworst door de puree. Schep alles in de ovenschaal en verdeel de panko en de kaas er overheen. Zet de schotel ongeveer 20 minuten in de oven.
Tip: je kunt deze ovenschotel ook prima gebruiken als basis voor andere variaties. Het is ook heerlijk om gehakt rul te bakken of vega producten toe te voegen!
voedingswaarde p.p.
Kcal: 625 en eiwit: 26 als je van de groenten ieder ongeveer 500 gram gebruikt.
Geef een reactie