Viscurry, deze manier van koken was me onbekend. Maar is super simpel én daarbij enorm lekker! Wil jij weten hoe je deze viscurry op een gezonde manier maakt, ga dan in je keuken aan de slag!
Om je eerst een idee te geven wat viscurry is dan vindt je een korte beschrijving. Je begint met het bepalen van de soorten groente die je wilt gebruiken. Daarna welke curry pasta hierbij lekker is. Je start vervolgens met het opbakken van de vis. Dit kan één soort vis zijn, maar een aantal soorten is ook erg lekker! De gesneden groenten voeg je toe en bak je licht op. En tenslotte voeg je nog wat kokosmelk, pasta en kruiden toe. Dat is ongeveer de route…
Is je gewicht goed of slecht?
Ontdek het met een gratis challenge. In de challenge ontdek je ook hoe je je ideale gewicht kan behalen.
Viscurry met bonen
Deze curry met twee soorten bonen maak je binnen 20 minuten. Als je alle ingrediënten in je keuken zet én de groenten hebt gesneden ben je al een heel eind. Doordat je een curry maakt met kokosmelk en currypasta krijg je veel vocht. Daarom is rijst een ideale maaltijdcomponent om erbij te gebruiken. Zorg voor een extra gezond gevuld gevoel door de zilvervliesrijst te nemen!
Recept viscurry met bonen
Je kunt je eigen variatie maken met andere soorten groenten. Zo kun je dit gerecht helemaal maken zoals jij het lekker vindt!
Wil je nog een ander makkelijk recept met vis? Probeer dan deze eens: een parelcouscous met tonijn. Dat recept is ook snel te maken…
ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 visfilets zoals tilapia of pangasius
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 el rode curry (rozen harissa)
- 400 ml kokosmelk Bon Coco
- 200 gram spinazie
- 200 gram kikkererwten uit blik
- 200 gram cannellinibonen
- 1 tl kerrie
- snufje zout en peper
- 3 eetlepels olijfolie extra vierge
- 300 gr rijst
bereiding
Start met het snijden van de uien en de knoflook. Daarna kun je de vis in grote stukken snijden en kruiden met zout en peper. Bak daarna de stukken vis aan in een grotere pan met wat olijfolie. Ongeveer 5 minuten is wel voldoende.
Intussen spoel je de bonen af in een vergiet onder koud stromend water. Als de vis voldoende is opgebakken mag je de kerrie, uien, knoflook en spinazie toevoegen. Bak dit weer ongeveer 5 minuten mee. Intussen kook je ook wat rijst.
Als laatste voeg je de rest van de ingrediënten toe. Dat zijn de twee soorten bonen, de kokosmelk en de harissa. Laat het geheel goed doorwarmen én ongeveer 5 minuten pruttelen. Eet smakelijk!
voedingswaarde p.p.
Kcal 405 en eiwit 35 gram. Dit is de voedingswaarde zonder de rijst!
Heb je dit recept gemaakt? Doe mij dan een plezier en plaats hieronder een reactie of eventueel een foto…
Geef een reactie