Vis is gezond, vooral de vette vis. Dat klopt, want het regelmatig eten van vis heeft een positieve werking op je brein. Ook geeft het je lange tijd meer energie en het houdt je cholesterol en bloeddruk op peil. Daarnaast verlaagt het de kans op hart- en vaatziekten is uit onderzoek gebleken.
Hoe vaak per week eet jij vis? Dit mag minstens twee keer per week zijn. Tonijn is hierin ook een goede keuze, omdat het een vette vissoort is én lekker veel eiwitten bevat. Elke 100 gram tonijn bevat wel 21 tot 29 gram eiwit!
In dit gerecht gebruiken we ook gedroogde cranberry’s. Het regelmatig eten van deze rode vrucht heeft meerdere gezondheidsvoordelen. Denk maar aan: voordelen voor de gezondheid van je hart, gunstig voor je bloedsuikerspiegel en het reinigen van je maag. Kies uiteraard voor de pure cranberry en niet de gezoete variant!
Parelcouscous met tonijn
Deze schotel is makkelijk om te maken en zet je met 20 minuten op tafel. Doordat de couscous warm is en de overige ingrediënten koud wordt het een lauwe schotel. De combinatie met diverse groenten, vis en kruiden maakt het heel bijzonder.
Is je gewicht goed of slecht?
Ingrediënten (4 personen)
- 200 g parelcouscous
- 15 g verse platte peterselie
- 15 g verse munt
- 1 komkommer
- 3 bosuien
- 400 g cannellinibonen in blik
- 1 limoen
- 290 g tonijnmoot in olijfolie
- 50 g gedroogde cranberry’s
- 4 el Turkse yoghurt
Bereiding
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kruiden fijn. Snijd de komkommer in blokjes van 1 cm en de bosui in ringetjes. Doe de bonen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken.
Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil van de limoen. Pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in parten. Laat de tonijnmoten uitlekken en vang de olie op.
Roer de couscous los met 3 el tonijnolie , 1 el limoensap en het -rasp (per 4 personen) en meng de kruiden, groenten, bonen en cranberry’s erdoor. Verdeel de tonijn in stukken erover en breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer met de limoenparten en de Turkse yoghurt.
Voedingswaarde p.p.
Kcal: 505, eiwit: 26 gram
Geef een reactie