Zoek je een makkelijk recept met kabeljauw? Kies dan voor deze: een vispan met linzen! Het is snel te maken, gezond én door de linzen goed vullend.
Koken mag vooral makkelijk zijn. En daarnaast gezond. Je kunt met het recept van deze vispan allerlei kanten op. Maak het jezelf niet moeilijk en voeg gerust andere ingrediënten toe die lekker te combineren zijn. Wissel af met vissoorten, kruiden of groenten. Met een vers stukje stokbrood is dit een heerlijke maaltijd!
Vispan met linzen
Als liefhebber van makkelijk en gezond koken is dit een goede variant. En ook nog eens snel klaar! Het voordeel van vis is uiteraard dat het een korte stoof- of baktijd nodig heeft. Combineer het met wat groenten én een tomatensaus en je hebt een complete maaltijd…. Wil je ook een lekkere viscurry maken, dan is hier het recept voor je.
ingrediënten (voor 4 personen)
- 125 gram runderrookworst
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1000 gram gezeefde tomaten
- 800 gram bruine linzen in blik
- 400 gram kabeljauw uit diepvries
- 20 gram platte peterselie
bereiding
Zorg dat de blokken kabeljauw ontdooid zijn. Snij de rookworst in plakjes en warm de pan op. Bak ze een beetje bruin en snij de ui en paprika in stukjes. Voeg daarna de ui toe en bak dit nog 1 minuut. Daarna de paprika toevoegen en weer 3 minuten bakken.
De gezeefde tomaten erdoor mengen en de linzen uit laten lekken en afspoelen. Voeg ze daarna toe en zorg dat het geheel goed doorwarmt. De kabeljauw met wat peper en zout of eventueel viskruiden op smaak maken en in de pan leggen voor 10 minuten. Het vuur weer laag zetten.
Maak de peterselie schoon, snij deze fijn en zet ze erbij in een schaaltje. Daarna de vispan op smaak maken met nog wat zout, peper of andere kruiden. Je kunt een vers stokbrood erbij eten.
voedingswaarde p.p.
Kcal 445 en eiwit 40 gram. De voedingswaarde van het stokbrood zit er niet bij in!