Wordt jij ook blij van een kom verse kippensoep? Ik krijg hier altijd een huiselijk gevoel van. En heb fijne herinneringen aan het eten van kippensoep.
De geur die al een tijdje door het huis gaat is zo lekker dat je als vanzelf zin krijg in… juist ja een kop kippensoep! Kippensoep recepten zijn er veel te vinden. Hier vind jij er één met een makkelijk stappenplan, zodat jij in 3 stappen je eigen verse kippensoep kunt maken!
Voordelen kippensoep
Met het onderstaande stappenplan kun jij met gemak ook zelf de lekkerste kippensoep maken. Die ook nog eens gezond is, want weet je dat juist deze soep de effecten van je verkoudheid kan laten afnemen? Het schijnt zo te zijn dat juist kippensoep een ontstekingsremmende werking heeft. De heilzame werking is alleen nooit echt bewezen, maar…
Deze soep is erg lekker en je luchtwegen worden er vrij van, omdat zij het stofje carotine bevat. Dit stofje komt van nature ook in ons lichaam voor. Dit helpt je bij aankomende verkoudheid of griep om je immuunsysteem te versterken. Daardoor kan het tij gaan keren… Maar een hard bewijs is hier niet voor te vinden.
Is je gewicht goed of slecht?
Kippensoep
Hieronder vind je een stappenplan voor het maken van de lekkerste verse kippensoep, dus mijn recept voor de gezondste kippensoep. Helemaal onderaan schrijf ik over wat ervaringen van anderen met deze soep.
Ingrediënten (voor 6 personen)
- 1 hele biologische kip óf 3 tot 4 biologische kippenbouten
- 2 grote preien
- 3 tot 4 uien
- 2,5 liter water
- 5 tabletten kippenbouillon
- verse kruiden zoals: peterselie, tijm, oregano
- optioneel: vermicelli
In 3 stappen bereiden
Stap 1: Zorg ervoor dat je liefst biologische kip koopt, dit is zo gezond mogelijk. Je weet dan dat deze kip geen bewerkt voer krijgt en op een verantwoorde wijze is groot geworden. Voor de beste smaak van de soep is het handig om de kip in koud water langzaam op te koken. Verkruimel daarna de bouillontabletten erin, voeg je verse kruiden toe en laat je soep langzaam minstens 1,5 uur pruttelen op laag vuur.
Stap 2: Intussen kun je de groente snijden in kleine stukjes. Als de kip goed gaar is, zal deze makkelijk van het bot uiteen vallen. Je kunt dan de kip met een schuimspaan uit je soeppan halen en even af laten koelen. Vervolgens giet je de bouillon door een fijne zeef in een andere pan. Daarna haal je het vel van de soep en trek je het kippenvlees in dunne stukjes uiteen.
Stap 3. Zet de bouillon weer op het vuur en voeg nu het kippenvlees toe en de groenten. Je kun ook wat vermicelli toevoegen als je dit wil. Laat dit een kwartiertje meekoken. En daarna is het genieten van jouw eigen kippensoep!
Ervaringen
Al jarenlang zijn wij, als gezin, dol op verse kippensoep recepten. Dit recept is onze topper! Zeker als er iemand van ons verkouden wordt, maak ik deze variant. Het kan niet toevallig zijn dat degene die deze soep nodig heeft zich daarna beter voelt… Meestal is dit na 2 of 3 bakken op die dag al te merken!
Zo ook was er een aantal jaren geleden een ex-collega best verkouden aan het worden. Op dat moment was er een etentje, zoals ieder jaar. Iedere collega nam een eigen gerecht mee. Voor mij was dat de kippensoep. Met deze ex-collega ging het daarna weer beter.
Weet je dat het koken van kip ook op andere manieren kan? Kip als gezond stukje vlees is echt een aanraden, zeker tijdens het afslanken.
Heb jij ook een eigen variatie? Ik ben benieuwd! Deel het gerust hieronder…
Geef een reactie