Waarom zijn kidneybonen gezond? Ze zitten bomvol opbouwende stoffen, daar lees je meer over. En om je helemaal te verwennen krijg je een heerlijk, makkelijk en slank vegetarisch recept van mij. Een lasagne…
Deze boon is niet alleen een fantastische tacovuller, maar ook nog eens heel gezond. Vol met vezels helpt hij de opname van suikers in de bloedbaan te vertragen en verlaagt zo de bloedsuikerspiegel. Hierdoor gaat-ie de strijd aan tegen diabetes. Daarbij bevat de kidneyboon behalve veel vezels ook nog eens weinig calorieën. Graag een maatje minder gehad? Dan zijn kidneybonen gezond voor je én ook nog eens slankmakers bij uitstek!
Deze lekkere optie, die door de bonen vol zit met eiwitten, is super simpel. Even een tip.. heb je een wat oudere oven, zet deze dan op tijd aan. Je bent namelijk binnen 15 minuten wel klaar met de voorbereidingen. En dan kan dit recept, met wraps als verbinding, al in de oven.
Vegetarische lasagne met mais
Een lekker, voedzaam én slank recept voor een dagje zonder vlees. Ideaal om te gebruiken als je wat wraps over hebt óf hier gewoon zin in hebt. Probeer dit eens uit als origineel recept, of met andere verse groenten. Bijvoorbeeld gewone paprika’s, eventueel een ui of sjalotten. En ik heb ook een mexicaanse salade die hier lekker bij is…
Is je gewicht goed of slecht?
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 gram kidneybonen in blik
- 300 gram mais in blik
- 2 rode puntpaprika’s (of iets anders)
- 1 eetlepel olijfolie
- 800 gram tomatenblokjes
- 13 gram Maggi dagje geen vlees: Mexicaanse groentepan met kidneybonen
- 90 gram Cheddar tophat 48+
- 3 tortilla wraps
- 125 gram sour cream
Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden. Doe de bonen en de mais in een vergiet en spoel ze af onder koud stromend water. Laat ze uitlekken.
Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de paprika 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatenblokjes en het Mexicaans groentepannetje toe.
Breng dit aan de kook en laat 5 min. op middelhoog vuur een beetje inkoken. Voeg de bonen en mais toe en verwarm nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout naar smaak.
Rasp de cheddar. Verdeel een laagje bonen-tomatensaus over de bodem van de springvorm. Bedek met 1 wrap. Verdeel hier van de rest van de saus erover. Maak zo nog 2 lagen en bestrooi met de cheddar. Bak de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de lasagne te donker wordt. Serveer de sour cream erbij.
Tip: wil je een minder vette kaas, gebruik dan wat geraspte geitenkaas of bolletjes mozzarella.
Voedingswaarde p.p.
Kcal: 495, eiwit: 21 gram
Heb je dit gerecht gemaakt of er een eigen variatie mee bedacht? Deel dit dan gerust hieronder…
Geef een reactie