Gehaktballen in tomatensaus, je maakt ze zelf en zet ze in je oven. Een super makkelijk stappenplan, waar je oneindig mee kunt variëren! Ontdek hoe makkelijk het is én zowel jij als je gezin zullen ervan smullen…
Simpeler kan het niet! Je vindt hier een stappenplan om je eigen gehaktballen in tomatensaus te maken. Dit is de basis van een pastasaus die jij naar behoefte kunt aanvullen met een frisse salade. Deze saus is gebruikt in combinatie met volkoren fusilli, maar je kunt dit ook eten met rijst of brood! Maak hierbij een heerlijke groene salade en het feest is compleet…
Wil je nóg een snel-klaar recept met gehaktballetjes? Probeer dan deze eens: een heerlijke maaltijd tomatensoep!
Gehaktballen in tomatensaus
Je kunt hier lezen hoe je met gemak je eigen gehaktballen kunt maken. Stap voor stap, zodat het niet kan mislukken! Je krijgt een recept voor 4 personen, waarbij je uitgaat van 100 gram mager gehakt per persoon… Zet je oven alvast aan op 200 graden!
Is je gewicht goed of slecht?
stap 1 – voorbereiden
Ter voorbereiding kun je alle ingrediënten voor het maken van de gehaktballen bij elkaar zetten. Zet ook alvast een groot bord klaar om de kleine gehaktballetjes op neer te leggen na het draaien. Je hebt voor dit recept nodig:
- 400 gram mager gehakt
- paneermeel
- 1 ei
- 1 teen knoflook
- peterselie naar smaak
- 1 tl oregano
- snufje zout en peper
Belangrijk is dat je de paneermeel langzaam toevoegt, dus in delen. Ga zolang door tot het gehakt stevig, maar niet droog, aanvoelt. De teen knoflook kun je persen óf in kleine stukjes snijden.
stap 2 – goed mengen
Meng alle bovenstaande ingrediënten heel goed door elkaar. Dit bepaalt uiteindelijk het resultaat.
stap 3 – balletjes draaien
Het draaien van de balletjes kost wel wat tijd. Maak de balletjes eventueel de avond voordat je het gerecht gaat eten! Bewaar de balletjes dan afgedekt in je koelkast.
Om de balletje ongeveer even groot te maken weeg ik de eerste 10 af. Hoe bijvoorbeeld 10 gram per balletje aan. Maak ze vooral rond en stevig, zodat ze tijdens het aanbraden ook mooi blijven.
stap 4 – kort aanbraden
Je kunt een klein beetje boter in een braadpan doen en daarna de balletjes rondom aanbraden. Het is niet nodig om ze helemaal gaar te braden, want dit gebeurt al in de oven. Intussen kun je de rest klaarmaken. Voor de tomatensaus heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 2 bollen mozzarella
- 2 grote of 3 kleine uien
- 800 gr tomatenblokjes
- 400 ml gezeefde tomaten
- 4 tl basilicum
- snufje zout en peper
Maak je tomatensaus extra lekker door de uien kort te laten smoren in een pannetje met wat boter. Pak hierna je ovenschaal en verdeel de uien over de bodem. Daar kun je alle tomaten in uitgieten en naar eigen smaak nog wat groene kruiden gebruiken. De gehaktballetjes erin leggen en de mozzarella in stukken snijden en erop leggen.
stap 5 – in de oven
Schuif de ovenschaal in de voorverwarmde oven en warm het geheel zo’n 25 minuten op. Intussen kun je de pasta of rijst klaarmaken. Of je brood alvast snijden…
Eet smakelijk!
Geef een reactie