Als je deze gezonde appelcake maakt, dan zul je verrast zijn van de smaak! Deze cake is een perfect als gezond tussendoortje, maar is ook prima om als onderdeel van je ontbijt of lunch te gebruiken….
En je kunt de plakjes zeker ook invriezen. Het recept van deze gezonde appelcake vind je hieronder en is niet moeilijk. Wil je nog sneller klaar zijn? Dan kun je een potje van ongeveer 300 gram suikervrije appelmoes gebruiken i.p.v. de 2 goudreinetten uit het recept!
Er is geen suiker toegevoegd, maar de appels zorgen voor een natuurlijke zoete smaak. Verder zorgen de rozijnen uiteraard ook voor een zoetere smaakbeleving. Heel veel plezier met het maken van dit eenvoudige recept.
Suikervrije appelcake
Is je gewicht goed of slecht?
ingrediënten
- 50 gram rozijnen
- 150 gram havermout
- 60 gram amandelmeel
- 4 eieren
- 5 gram bakpoeder
- 5 gram koekkruiden
- 1 appel
- 50 gram walnoten
- 2 goudreinetten
- 1 tot 2 theelepels kaneel
bereiding
Maak eerst van de goudreinetten wat appelmoes. Snij ze de appels in stukken en doe er een klein beetje water in. Voeg ook de kaneel naar smaak toe. Zet intussen de oven op 180 graden. Als het voldoende gekookt heeft kun je de appelmoes fijn maken door erin te roeren met een garde. Laat het geheel wat afkoelen door het uit te gieten op een groot bord o.i.d.
Wel de rozijnen in een kom met wat warm water. Vermaal daarna de havermout in je blender of keukenmachine tot meel.
Klop daarna de eieren luchtig en voeg daarna de koekkruiden, een snuf zout en de bakpoeder toe. Meng het geheel kort door elkaar.
Voeg daarna het havermeel, het amandelmeel en de appelmoes toe en zorg dat er een glad mengsel ontstaat. Schil de appel en snijdt deze in kleine stukjes. Hak ook de walnoten grof. Voeg de appel, walnoten en rozijnen ook nog toe.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en verdeel het beslag hierin. Strijk het mengsel goed glad. Bak de gezonde appelcake ongeveer 45 minuten in de oven. Controleer met een breinaald of je cake helemaal gaar is…
voedingswaarde per plakje
Voor deze heerlijke gezonde appelcake heb ik een normaal formaat cakevorm gebruikt. Je kunt hier dan 15 plakken snijden. Dit is slechts 127 kcal per plak. De hele cake heeft een totale kcal waarde van 1900 kcal. Haal je er meer of minder plakken of stukjes uit, dan kun je de waarde eenvoudig omrekenen…
Wil je nog meer gezonde baksels maken; kijk dan hier eens verder naar mijn recept van een amandelcake of de heerlijke wortel noten snack…
Heb je dit recept gebruikt? Dan is het heel leuk als jij een reactie hieronder achterlaat…
Geef een reactie