Ben je toe aan ‘snel, gezond én lekker’? Dan is dit een overheerlijke maaltijdsalade. Prima om in te zetten op een tropische dag. En die gaan er zeker nog wel komen deze zomer.
Maaltijdsalade met zomers tintje
Waarom zou je een maaltijdsalade gaan eten? Ik was er ook eerst niet zo’n fan van. Zo gewend aan warm eten. Toch ga ik steeds vaker overstag. Want er zijn erg veel voordelen op te noemen.
Is je gewicht goed of slecht?
Gemak dient de mens
Ben jij op warme dagen liefst ook minder actief? Als het kwik stijgt tot een graad over 30, wat doe je dan met je avondeten? Ga dan een maaltijdsalade eten. En waarom dan wel? Ik zet een aantal voordelen op een rijtje…
- voorbereiden op de voor jouw geschikte tijd. Dit is een groot voordeel boven het ‘normale koken’. Je kunt een maaltijdsalade helemaal, of voor een groot deel, klaarmaken als het koel is. Dat kan in de avond of in de ochtend voordat je het wilt eten.
- niet zweten boven de pannen. Wat een luxe is dit! De pannen die op je fornuis staan te koken geven best wat warmte af. En dat is met het maken van een maaltijdsalade verleden tijd. Als het nodig is om pasta of rijst te koken, dan kun je dit op een koeler moment van de dag doen.
- alles staat klaar. Dit is helemaal ongekend. En ervaar ik als het grootste voordeel. Ik kan overdag doen wat ik wil met de zekerheid dat ik straks aan tafel kan met weinig of geen voorbereiding…
Er zijn nog meer voordelen op te noemen. Wat denk je van de volgende: je zweet tijdens het eten minder. En je hebt minimaal rommel om op te ruimen na het eten. De vaat kun je op een ander moment al gedaan hebben.
Ingrediënten (voor 5 personen)
Voor deze zomerse salade met pasta en zalm heb ik het volgende gebruikt:
- 375 gram fusilli (durum van AH)
- 1 komkommer
- 500 gram rivolo cherry tomaten
- 250 gram warm gerookte zalmstukken
- 85 gram rucola
- restje gemengde sla
- 125 gram verse pestosaus groen, AH
Bereiding
Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Was en schil intussen de komkommer. Snij deze in de lengte een keer door en vervolgens in dunne plakjes. Halveer de tomaten.
Giet de pasta in een vergiet, spoel deze af onder koud stromend water en laat het uitlekken. Meng de pestosaus met de pasta zodra deze is afgekoeld. Meng de komkommer, tomaten en de sla erdoorheen. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Vlak voor het opeten de zalm toevoegen. Eerst het vel eraf halen en daarna de zalm in kleine stukjes snijden. Meng het geheel goed door de salade.
Voedingswaarde p.p.
kcal 550, eiwit 23 gram
Geef een reactie