Heb je weinig met maaltijdsalades? Dat kán veranderen als je de voordelen hiervan ontdekt. Wil je wél tijd overhouden in de middag en niet boven de warme pannen staan aan het eind van de dag? Dat zijn grote voordelen op een warme tropische dag!
Frisse maaltijdsalade met kipfilet
Een heerlijke, maar wel voedzame salade is dit. Deze keer met kipfilet en verschillende soorten bonen. Een bron van eiwitten en doordat bonen de ‘langzame’ koolhydraten bevatten geeft deze salade voor lange tijd een gevuld gevoel.
Je kunt deze salade ook weer wat eerder klaarmaken, maar dan de dressing en de noten even apart houden. Eventueel is de kipfilet te vervangen voor makreelfilet of gerookte kip. Deze heb ik gemaakt met gewone kipfilet.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 3 snoepkomkommers
- 1/2 bosje radijs
- 15 gram platte peterselie
- 620 gram kikkererwten uit pot
- 85 gram rucola
- 400 gram in blokjes gesneden kipfilet
- 1/2 teen knoflook
- 1 citroen
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 50 gram ongezouten amandelen
Bereiding
Snijd de kipfilet in blokjes en kruid ze naar eigen smak. Ik heb kurkuma, paprikapoeder, wat zout en peper gebruikt. Bak ze aan in een pan met weinig olijfolie. Laat ze afkoelen en zet ze afgedekt in de koelkast.
Snijd de snoepkomkommer en de radijs in dunne plekjes en de peterselie grof. Spoel de kikkererwten en rode kidneybonen in een vergiet af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
Pers de knoflook en gebruik de helft. Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in parten. Meng het citroensap met de olie, de knoflook, de peper en het zout. Schep alles met de rucola door elkaar. Meng ook de stukjes kipfilet door de salade. Hak de amandelen grof en strooi ze erover. Serveer met de citroenparten.
Voedingswaarde p.p.
Kcal: 440, eiwit: 33 gram
Als je de bovenstaande ingrediënten allemaal gebruikt is de kcal waarde per 100 gram 133 en de eiwitwaarde 10 gram. Een éénpersoonsportie weegt dan 330 gram.