Zet jij regelmatig een ‘nieuw recept’ op tafel? Wat ik vaker hoor is dat de meesten met grote regelmaat dezelfde recepten gebruiken. Die zijn vertrouwd en vooral ook lekker… Dan wil ik je vandaag uitdagen om deze pastasaus te maken. Heerlijk én mager.
Je kunt deze saus natuurlijk direct gebruiken en de pasta er los bij serveren. Toch heb ik er deze keer een ovenschotel van gemaakt. De groenten worden dan net iets zachter en de smaak van de kruiden trekt in de schotel. Super lekker. Vooral als je van rookvlees houdt…
Ovenschotel met pasta, groenten en rookvlees
Dit is een makkelijk te maken ovenschotel, en ontzettend lekker! Ik heb vandaag gekozen voor pasta en er een ‘eigen draai’ aan gegeven. Samen met verse basilicum en een biologische pastasaus is dit een verantwoord recept om te gebruiken als je gezond wilt eten.
Er is ook prei in verwerkt en deze groente geeft mooie gezondheidsvoordelen: het helpt bij gewichtsverlies en verbetert de spijsvertering, verbetert de gezondheid van je botten en verlaagt de bloeddruk. Zo heeft iedere groente wel bepaalde voordelen en daarom is mijn advies: eet veel verschillende groenten op één dag.
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 250 gram meergranen macaroni
- 2 puntpaprika’s
- 400 gram gesneden prei
- 1 el extra vierge olijfolie
- 15 gram verse basilicum
- 690 gram (fles) biologische passata di pomodoro
- 100 gram rookvlees
- 75 gram geraspte kaas voor ovengratin
- zout en peper naar smaak
- 1 theelepel groene kruiden – italiaanse mix
- 1 theelepel gedroogde basilicum
Bereiding
Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Kook de meergranen macaroni in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in halve ringen. Verhit de olie in een wok en roerbak de paprika en prei 2 minuten. Voeg de pastasaus toe aan de groenten en verwarm 1 minuut.
Snijd de basilicum fijn en meng dit samen met de pasta door de groentesaus. Voeg de gedroogde kruiden en eventueel zout en peper naar smaak toe. Snijd het rookvlees in reepjes en verdeel dit over de schotel. Bestrooi alles met de kaas en zet het ongeveer 20 minuten in de oven.
Voedingswaarde p.p.
Kcal: 475 en eiwitten: 23
Deze voedingswaarde is de berekening voor 1/4 deel van het bovenstaande recept. En uiteraard als de aangegeven ingrediënten gebruikt worden.