Tongstrelend lekker is deze warmgerookte zalm. Het is Noorse zalm met huid. Ambachtelijk gemarineerd en op speciaal geslecteerd hout warm gerookt voor een geraffineerde smaak. Duurzame zalm wordt met veel zorg gekweekt om de kwaliteit te waarborgen. En dat proef je!
Hollandse rijstschotel met warmgerookte zalm
Daarnaast krijg je optimaal veel groenten binnen, zelfs 300 gram per persoon. Als iedereen een hele portie eet uiteraard. Dit is ook nog eens een variatie aan groenten. De boerensoepgroente bevat prei, bleekselderij, peen, selderie, bloemkool en paprika. En natuurlijk de tomaat…
Alle reden om deze makkelijk te maken maaltijd eens op tafel te zetten. Zelfs met wat warmer weer, want dan blijft het nog steeds erg lekker van smaak. Je eet deze rijstschotel namelijk al lauwwarm, door het toevoegen van de koude tomaten en zalm op het einde.
Is je gewicht goed of slecht?
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 300 gram gele rijst
- 4 middelgrote eieren
- 50 gram ongezouten roomboter
- 700 gram verse boerensoepgroente
- 1 tl gemalen komijn
- 1 schaal trostomaten
- 250 gram warmgerookte zalmstukken
Bereiding
Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe. Breng opnieuw aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Draai het vuur uit en giet de rijst af. Laat de rijst, met het deksel op de pan, staan tot gebruik.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook en kook de eieren 8 minuten. Laat ze schrikken, pel en prak ze fijn.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de boerensoepgroente met komen en eventueel zout 5 minuten op middelhoog vuur.
Was ondertussen de tomaten en snijd ze in partjes. Meng de rijst door de soepgroente en schep dit eventueel op een grote schaal. Schep de tomatenpartjes erdoor, breek de zalm in kleinere stukken en verdeel dit over de rijst.
Voedingswaarde p.p.
Kcal: 630, eiwit: 29 gram
Geef een reactie