Wat een smakelijk recept is dit! Een makkelijk te maken salade, die lekker licht is. Boordevol groenten én in combinatie met een knapperig stokbrood… reuze lekker. Probeer deze eens uit als aanvulling op je barbeque, als lunch of avondmaaltijd.
Salade met kruidige kip
Deze salade bevat lekker wat groenten én de nodige eiwitten. Daardoor kan dit recept ook als lichte avondmaaltijd worden gebruikt. Vul dit eventueel aan met een knapperig meergranen stokbrood. De hummusdressing maakt het een smakelijk geheel. Je kunt er ook voor kiezen om deze salade wat eerder klaar te maken en afgedekt te bewaren in je koelkast. Zorg er dan voor dat je de kaasblokjes én de dressing vlak voor het serveren pas toe gaat voegen.
Is je gewicht goed of slecht?
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 2 kipfilets
- 2 vellen Maggi mals en kruidig bakpapier Mediterrane kruiden
- 1/2 citroen
- 100 gram hummus
- 2 eetlepels kraanwater
- 1 rode ui
- 1 komkommer
- 3 kleuren puntpaprika’s
- 400 gram sla
- 200 gram salade kaasblokjes
Bereiding
Halveer je kipfilets in de dikte. Wikkel ze in de gekruide vellen en bak ze zachtjes ongeveer 12 minuten zonder boter op in een koekenpan. Keer ze regelmatig.
Pers intussen de 1/2 citroen uit en maak de dressing van de hummus, het water en 1/2 eetlepel citroensap. Snipper de ui zo fijn mogelijk.
Schil de komkommer, snij dit in de lengte in kwarten en daarna in dunne plakjes. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en alle pitjes. Vervolgens snij je de halve paprika’s in flinterdunne plakjes. Meng de sla met de komkommer, paprika’s en kaasblokjes.
Neem de kipfilets uit het bakpapier en laat ze afkoelen. Snijd ze vervolgens in reepjes en verdeel ze over de salade. Besprenkel het geheel met de dressing. Serveer er meergranen stokbrood en eventueel hummus bij.
Voedingswaarde p.p.
Kcal: 325, eiwit: 33 gram
Geef een reactie