Een zalmmoot is een perfect idee om te gebruiken in je oven. Weet jij de voordelen van het regelmatig eten van vette vis al? Vooral de vis die vrij heeft gezwommen biedt je grote voordelen voor jouw gezondheid!
Vis en met name zo’n heerlijke zalmmoot is een goed idee om regelmatig te eten. Jij ontdekt wat vette vis je aan voordelen geeft. En dat niet alleen, want je vindt hier ook een makkelijk recept. Zelfs als je weinig tijd hebt, kun je dit gebruiken. Gewoon in je eigen oven!
Voordelen vette vis
Altijd goed om te weten wat vette vis voor goeds doet in je lijf… Zeker als je de vis kiest die gecertificeerd is, met een bepaald keurmerk. Maar je kunt het allerbeste kiezen voor de wilde vis. Deze is namelijk het meest rijk aan de essentiële omega 3 vetzuren.
Naast zalm behoren ook botervis, Groenlandse heilbot, haring, makreel en sardines tot de vette vissoorten. Natuurlijk kun je ook andere, minder vette, vissoorten gebruiken. Toch is het goed om juist van deze vette vis te eten, omdat dit jou kan helpen naar een betere gezondheid!
Is je gewicht goed of slecht?
Ontdek het nu door deze test te doen.
vette vis
Die verbetering op het vlak van jouw gezondheid heb je deels in eigen hand. En dat is mooi. Laat daarom de gezonde voeding, niet alleen vis maar ook groenten en fruit, in je voordeel werken. Dit kun je doen door bewust te kiezen voor het allerbeste.
Ook al worden wij grotendeels omringd door de zee, toch eten we maar weinig vis. Een kleine 23 kilo per persoon per jaar. Dat klinkt veel, maar is best weinig. Het geeft te denken dat de inwoners van een land met een consumptie van 160 kilo per jaar minder welvaartsziekten hebben… dat zijn de Malediven!
Niet gek dus om eens wat vaker, liefst minstens één keer per week, de vette vis te eten. Je ontdekt hieronder de voordelen voor jouw gezondheid.
- minder kans op depressie
- kleinere kans op hart-en vaatziekten
- goed voor de ontwikkeling en gezondheid van je hersenen
- verbetert je cholesterol gehalte
Warmgerookte zalmmoot met couscous
Wil jij een makkelijk recept maken met een verrukkelijke zalmmoot in de hoofdrol? Dan is dit gerecht echt zeer geschikt! En waarom dan wel, vraag jij je misschien wel af. Deze zalmmoot is warmgerookt, waardoor de smaak zonder extra toevoegingen al lekker is.
ingrediënten (voor 4 personen)

- 300 gram couscous
- 4 warmgerookte zalmmoten AH naturel
- 1 groente bouillonblokje
- 1 courgette
- 2 paprika
- 2 lente uien
- 2 handjes pijnboompitten
- 100 gram feta
bereiding
Start met het aanzetten van je oven op 180 graden en zorg dat je ovenplaat in het midden van de oven is. Deze zalm is al lekker zonder kruiden. Leg 4 vellen aluminium folie klaar, groot genoeg om ze helemaal dicht te kunnen vouwen.
Snij daarna alle groente in kleine blokjes en de uien in schuifjes. Maak vervolgens mooie pakketjes door eerst de zalm in het midden neer te leggen en de verschillende groenten eromheen te verdelen. Vouw het pakketje helemaal dicht en leg de 4 pakketjes ongeveer 15 minuten in de oven.
Daarna kun je de pijnboompitten roosteren. De couscous maak je klaar volgens de aanwijzigingen op de verpakking waarbij je een bouillonblokje toevoegt. De pijnboompitten én de fetablokjes zet je in schaaltjes op tafel. En dan kan het smullen beginnen!
tip
Je kunt naar hartelust variëren met de groenten. Probeer vooral uit wat je in huis hebt. Lekker met broccoli, wortel, o.i.d. En gebruik ook zeker eens rucola erbij. Heb je andere zalm en wil je die kruiden? Gebruik wat citroensap, zout, peper en verse dille en doe dit op de zalm voordat je de groente erbij legt.
voedingswaarde p.p.
Bij gebruik van alle bovenstaande ingrediënten in dezelfde hoeveelheid is de voedingswaarde als volgt: kcal 680 en eiwitten 42 gram.
Eet smakelijk. Deel gerust je tips, verbeteringen of eigen variatie op dit recept in de berichten hieronder.
Wil je graag nog beter voor jezelf zorgen en bezig gaan met een betere leefstijl? Vraag dan gerust hier even vrijblijvend mijn gratis e-book aan met de titel ‘7 tips voor een gezonder leven’.
Geef een antwoord