Je hebt één onderdeel van een recept niet in huis. Voor mij was dat risotto. Toen besloot ik om zilvervliesrijst te gaan gebruiken. Hieronder vind je een makkelijk recept met zilvervliesrijst, boerenkool en worst.
Is het jou weleens gebeurd? Je ontdekt een half uurtje voordat je wilt gaan koken dat je basis ingrediënt niet in huis is. Het was wel online besteld, maar niet geleverd. En ik had dit niet op tijd door. Daarbij komt nog dat dit op zondag gebeurde én er in mijn dorp geen supermarkt open is…
Maar voor alles is een oplossing. Dagelijks kook ik voor 5 of 6 personen en ik had op die zondag geen zin om naar een grotere plaats in de buurt te rijden. Maar, door te kijken in mijn voorraad kwam ik op het idee om zilvervliesrijst te gebruiken.
Soms is creativiteit én lef je redding. En het smaakte niet verkeerd. Heb jij behoefte aan tips en ideeën rondom het avondeten? Of vind je het moeilijk om creatief te denken en gebruik te maken van je eigen voorraad? Dan heb ik wat tips.
Boerenkool met worst en zilvervliesrijst
Boerenkool is een oer-Hollandse groente en heeft vele gezondheidsvoordelen. Het bevat een hoge dosis aan de vitamines A, C en K, heeft weinig calorieën en veel vezels.
En boerenkool bevat veel antioxidanten en heeft een geweldige ontstekingsremmende werking! Daarom is het goed voor je gezondheid om met regelmaat boerenkool te eten…
Is je gewicht goed of slecht?
Ingrediënten (voor 6 personen)
- 600 gram boerenkool
- 3 uien
- 3 teentjes knoflook
- 450 gram zilvervliesrijst
- 6 theelepels italiaanse kruiden
- 1,5 liter groentebouillon
- 1 runderrookworst
- optioneel: 150 gram parmezaanse kaas
Bereiding
Allereerst snipper je de ui en knoflook fijn en daarna snij je de rookworst in plakjes. Doe een klontje boter in een diepe (hapjes) pan en fruit de uien aan samen met de knoflook. Voeg na 2-3 minuten de plakjes rookworst toe en bak die even mee, waarna je de kruiden en de boerenkool toevoegt.
Kook de bouillon en laat de rijst koken in ongeveer 1 liter bouillon. De rest van de bouillon gebruik je om de boerenkool gaar te laten stomen. Dat kan ongeveer 10-15 minuten duren. Je kunt tenslotte nog wat parmezaanse kaas toevoegen. Dit maakt het gerecht wat meer smeuïg.
Voedingswaarde p.p.
Kcal: 415, eiwitten: 11 gram. Dit is zonder toevoeging van de parmezaanse kaas.
Geef een reactie