Energie is de motor waar we de hele dag op draaien. Ervaar jij heel vaak een tekort aan energie? Of heb je dagelijks meerdere dipjes? Dan kan het goed zijn dat je hier met de juiste voeding verandering in kunt aanbrengen…
Hoe je dat doet? Door de kiezen voor die voeding die je bloedsuikerspiegel niet een enorme stimulans geeft. Kies daarom voor een gezond eetpatroon en hoogwaardige koolhydraten. Dit gaat je op termijn echt helpen aan meer energie. En dat is bereikbaar met wat veranderingen in je aanpak van elke dag!
Bonenstoofschotel
Weer een makkelijk recept. Een vegetarische bonenschotel die je in een kwartiertje in de oven hebt staan.
Ik wil graag een vegetarische variant onder je aandacht brengen, want het is goed om niet alle dagen vlees te eten. Bonen bevatten vele goede eigenschappen voor onze gezondheid! De vezels van bonen zorgen ervoor dat ze langzaam door het lichaam worden opgenomen. Het positieve effect hiervan is dat het voor een stabiele bloedsuikerspiegel zorgt én een constant energieniveau. Je bent door het eten van bonen sneller verzadigd, waardoor je minder kcal eet.
Is je gewicht goed of slecht?
Ingediënten (voor 4 personen)
- 1 grote of 2 kleine uien
- 2 el extra vierge olijfolie
- 2 tl gemalen komijn
- 800 gram bruine bonen uit pot
- 800 gram tomatenblokjes (blik of pakje)
- 210 gram vegetarische groenteballetjes
- 425 gram gekruide aardappelpartjes (diepvries)
- 2 el verse peterselie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snipper de ui en verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 minuten. Schep de komijn erdoor. Voeg de uitgelekte en afgespoelde bonen en de tomatenblokjes toe, breng aan de kook en voeg peper en zout toe.
Meng de aardappelpartjes erdoor en schep dit in de ovenschaal. Leg de balletjes ertussen en dek het geheel af met aluminiumfolie.
Stoof de bonenschotel in 30 minuten in de oven gaar. Strooi er de grof gesneden peterselie overheen.
Voedingswaarde p.p.
Kcal: 410 en eiwit: 21 gram
Geef een reactie