Ben je ook dol op het maken van een makkelijke avondmaaltijd? Ik wel, want gemak dient de mens… En deze is behalve makkelijk ook nog eens gezond en goed voor de lijn! Allemaal voordelen.
Deze maaltijd met bonen eten we af en toe als gezin. De rookworst geeft een heerlijke en pittige smaak aan het gerecht. Door de variatie aan bonen is het een maaltijd die lekker vullend is. En toch is dit super snel te bereiden. Ik heb er nog wat krulsla aan toegevoegd.
Bonen met runderrookworst en krulsa
Linzen zijn niet zo gangbaar om te gebruiken, maar zowel linzen als kikkererwten hebben allerlei gezondheidsvoordelen. Ze zijn goed voor je hart, goed voor je darmen en zorgen voor veel energie. Kikkererwten zijn rijk aan plantaardige eiwitten en geven snel een vol gevoel. Ze kunnen zelfs bijdragen aan het verlagen van het risico op chronische ziektes.
Is je gewicht goed of slecht?
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 1 ui
- 1 courgette
- 1 doosje champignons
- 275 gram runderrookworst
- 310 gram kikkererwten in blik
- 200 gram linzen in pot
- 200 gram rode kidneybonen in blik
- beetje krulsa
- naar smaak cayennepeper
Bereiding
Snijd de rookworst in dunnen plakjes. Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes en de champignones in plakjes
Bak de plakjes rookworst in een hapjespan zonder olie of boter ongeveer 3 minuten. Voeg de uit, courgette en champignons toe en bak nog 4 minuten. Voeg naar smaak wat cayennepeper toe.
Laat de kikkererwten, linzen en kidneybonen uitlekken. Doe deze ook in de hapjespan en warm het geheel 4 minuten door. Haal van het vuur. De krulsla kun je naar behoefte op je bord toevoegen.
Voedingswaarde p.p.
Kcal: 410 en eiwit: 26 gram
Tip
Je kunt dit gerecht ook vegetarisch maken door bijvoorbeeld een vegetarisch item toe te voegen en de runderrookworst niet te gebruiken. Gebruik dan bijvoorbeeld de planten spekjes van Vivera. Deze geven je maaltijd ook een pittige rooksmaak. De voedingswaarde verminderd hierdoor ook nog eens…
Geef een reactie