Een maaltijdsalade van pasta met tonijn. Als je van vis houdt, dan is dit een lekker optie. Zeker voor een warme dag, maar ook op andere dagen. Ik heb mijn best gedaan om er voldoende groenten in te verwerken. De norm van 250 gram groenten per persoon per dag is niet gehaald. Dus je hebt nog wat meer nodig als je deze salade eet.
Het is een verrassende salade die je in korte tijd kunt maken. Het is een kwestie van het koken van de pasta, die overigens speciaal is ontworpen voor salades, snijden van wat groenten en het maken van de dressing. Door het toevoegen van citroensap is deze heerlijk fris.
Is je gewicht goed of slecht?
Ontdek het met een gratis challenge. In de challenge ontdek je ook hoe je je ideale gewicht kan behalen.
Tonijnsalade in een bedje van spinazie
Er zit lekker wat tonijn in, waardoor een portie van deze salade ook gelijk rijk is aan eiwitten. Dus daardoor ook lekker vullend! Ik heb tonijn in water gebruikt waardoor de kcal nog beperkt blijven. Voor wat extra vocht heb ik het water uit de blikjes tonijn opgevangen en verwerkt in de dressing. Je kunt hier naar eigen inzicht een aantal eetlepels aan toevoegen. Ook kan het lekker zijn om wat citroensap over je salade te druppelen naar behoefte tijdens het eten.
Ingrediënten (6 personen)
- 500 gram Grand Italia Salade Pasta
- 2 blikken tonijn op water – uitlekgewicht 440 gram
- potje kappertjes – 120 gram
- 4 rode puntpaprika’s
- 6 stengels bleekselderij
- bakje hummus zongedroogde tomaat
- 4 eetlepels citroensap
- 4 eetlepels olijfolie
- eetlepels water (van blikjes vis) naar behoefte
- 200 gram (baby)spinazie
Bereiding
Bereid de pasta voor volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Dit is 12 minuten. Zorg ervoor dat de pasta na de kooktijd direct onder stromend water wordt afgespoeld. Laat het snel afkoelen en zet het in de koelkast voor verdere koeling.
Snijd de puntpaprika’s in kleine blokjes en de stengels bleekselderij in dunne plakjes. Bewaar deze in de koelkast tot gebruik.
Maak nu de dressing van de hummus, citroensap, olijfolie en het water. Dit laatste kun je naar behoefte doen.
Vervolgens ga je de groenten goed door de pasta mengen, en daarna de dressing erover gieten. De salade is klaar voor gebruik. Je kunt eventueel nog wat zout en peper naar smaak toevoegen.
Nu kun je de spinazie over de borden verdelen, snijd deze eventueel fijner. Daaroverheen kan de pasta geschept worden.
Voedingswaarde p.p.
Kcal: 585 en eiwit: 36 gram.
Als je deze salade maakt volgens bovenstaande beschrijving, dan zal deze ongeveer 3700 gram wegen. Omgerekend is 100 gram van deze salade 132 kcal. Natuurlijk kun je alles ook door de helft delen voor een salade voor 3 personen. Eet smakelijk.
Geef een reactie