• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to after header navigation
  • Skip to site footer

Gezond Levensplan

Gezond afvallen én genieten!

  • Home
  • Aanbod
    • VIP traject ‘succesvol slank’
    • Online training ‘met succes van start’
  • Blog
    • Afvallen
    • Klanten vertellen
    • Recepten
  • Over Anja
  • Leden
  • Afspraak maken
runderrookworst-in-ovenrisotto-met-prei-recept

Runderrookworst in ovenrisotto met prei – recept

Je bent hier: Home / Recepten / Runderrookworst in ovenrisotto met prei – recept
29 april 2021 door Anja

Ben je op zoek naar een makkelijk recept met runderrookworst? Dan lees je hier een voorbeeld van ovenrisotto met prei en tuinerwten. Lekker, makkelijk en gezond. Je maakt deze risotto in je eigen oven…

Wij eten als gezin vaak gerechten met rookworst. En dan altijd de runderrookworst, omdat we geen varkensvlees eten. Rookworst maakt dat je eten een zoutige, rokerige smaak krijgt. Dit geeft elk gerecht meer pit! Wil jij nog een heel andere ovenschotel proberen, maak dan deze ovenschotel met paprika.

Ovenrisotto met runderrookworst en prei

Dit heerlijke en makkelijk te maken recept is ook gezond! Dit komt niet alleen door de runderrookworst, maar ook door de andere ingrediënten. Lekker veel groenten, waaronder prei en tuinerwten in een groentebouillon maakt het zeer smakelijk. En terwijl de risotto in je oven staat kun jij je keuken al opruimen en schoonmaken!

Is je gewicht goed of slecht?

Ontdek het nu door deze test te doen.

Start de test

ingrediënten (voor 4 personen)

  • 250 gram runderrookworst
  • 3 preien
  • 300 gram risotto
  • 750 ml kokend water
  • 1 groentebouillon tablet
  • 450 gram tuinerwten
  • 1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de rookworst in 5 minuten licht knapperig. Halveer ondertussen de prei in de lengte, was hem en snijd de helften in stukjes. Voeg de prei toe aan de rookworst en bak 5 minuten op laag vuur. Schep de rijst erdoor en bak 2 minuten tot de korrels glazig zijn.

 

Los ondertussen de bouillontablet op in kokend water. Schenk de hete bouillon over de risotto in een ovenschaal. Zet ca. 35 min. in de oven. Neem uit de oven en roer de tuinerwten erdoor. Zet nog ca. 5 min. in de oven tot de risotto beetgaar is. Breng op smaak met peper en de italiaanse kruiden.

tip

Als je tuinerwten uit de vriezer hebt, laat ze dan even een kwartiertje ontdooien. Je kunt deze risotto ook romiger maken door wat crème fraiche toe te voegen. En het is goed mogelijk om nog andere soorten groenten toe te voegen aan deze ovenrisotto.

voedingswaarde p.p.

Kcal: 572 en eiwit: 23 gram.

Leuk als je dit recept gaat maken. Plaats je daarna een reactie onder dit blog?

 

Is je gewicht goed of slecht?

Ontdek het nu door deze test te doen.

Start de test

Over Anja

Anja Bongaards is een schrijfster met passie voor lekker en gezond eten. Ze schrijft om jou op weg te helpen met afvallen naar een blijvend resultaat. En daar hoort genieten van gezond eten helemaal bij.

Vorig bericht:avocado-groente-of-fruit-gezond-genotAvocado groente of fruit? – gezond genot!
Volgend bericht:Een afvallen blog voor een blijvend slank lijf!een-afvallen-blog-voor-een-blijvend-slank-lijf

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Josje zegt

“Ik kan Gezond Levensplan absoluut aanbevelen… begeleiding op maat, liefdevol en terzake kundig.“

Contact

T: 085-8883835
E: info@gezondlevensplan.nl

Adres

Ossengang 32
4191 LR Geldermalsen

Algemene voorwaarden – Privacyverklaring

KvK-nr. 64516385 – Btw-nr. NL002115541B43

© 2023 Gezond Levensplan