Wil je een makkelijke maaltijd maken? Met rosbieflapjes gaat dit zeker lukken. Ook als je een gezonde maaltijd, met voldoende groenten, wilt eten is dit een fijn gerecht. Probeer het eens uit. Gegarandeerd succesvol, want je kunt er later een heel eigen variatie mee maken…
Bijvoorbeeld door de rosbieflapjes te vervangen voor kipfilet of vis. Je kunt natuurlijk ook nog eens kiezen voor andere groenten, als je dit eens wilt proberen. Als je de basissaus uit dit gerecht maar gebruikt. En uiteraard kun je de woknoedels nog vervangen voor mie of rijst. Over variatie gesproken!
Beef teriyaki met woknoedels
Van oorsprong komt dit uit Japan en velen zullen dit wel kennen van de Knorr wereldgerechten. Maar we gaan voor zo gezond mogelijk, dus koken we zonder pakjes en zakjes. Het is een makkelijk recept, ideaal voor als je druk bent én je hebt weinig ingrediënten nodig.
Rosbieflapjes zijn heerlijk mals en snel gaar. De groenten blijven vanwege het kort wokken heerlijk knapperig. Je hebt gegarandeerd succes met deze maaltijd…
Is je gewicht goed of slecht?
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 200 gram rosbieflapjes
- 120 gram woknoedels (2 blokken)
- 1 rode paprika
- 250 gram champignons
- paar stengels bosui
- 2 tenen knoflook
- 25 gram honing
- 50 ml sojasaus
- 2 theelepels sesamolie (5 gr)
- 2 theelepels maizena (5 gr)
- 10 gr sesamzaad
Bereiding
Kook de woknoedels volgens de aanwijzing op de verpakking, giet ze af en spoel ze koud. Snijd de rosbieflapjes in reepjes en bestrooi met een beetje peper en zout.Snij de champignons in kwarten en de paprika in stukken van ongeveer 1×1 cm.
Hak de bosui in ringen en doe dit apart in een klein schaaltje. Pel de knoflooktenen en snij één of twee keer doormidden.
Doe de honing, sojasaus, sesamolie en knoflooktenen in een pannetje, voeg er 100 ml water aan toe en breng op laag vuur aan de kook. Laat dit een paar minuten pruttelen terwijl je regelmatig goed roert. Doe de maizena in een kommetje en voeg een kleine eetlepel water toe en roer het glad.
Haal de knoflooktenen uit de saus en gebruik de maizena om de saus te binden. Voeg niet direct alles toe om te voorkomen dat je de saus te dik maakt. De maizena bindt pas als de saus weer aan de kook is, dus wacht steeds even op het resultaat voordat je meer van de maizena toevoegt. Zodra de saus de gewenste dikte heeft kun je het vuur uitzetten.
Verhit een scheutje olie in een wok en laat goed heet worden. Doe de rosbiefreepjes in de wok en bak 1 minuut op hoog vuur. Voeg vervolgens de paprika’s en champignons toe en laat deze ongeveer 3 minuten meebakken.
Draai het vuur lager en voeg 3/4 van de teriyakisaus toe. Voeg vervolgens de noedels toe en rot alles goed door elkaar. Hou het vuur laag maar zorg er wel voor dat de noedels weer opwarmen.
Proef het gerecht en maak op smaak met de rest van de teriyakisaus en eventueel met wat peper. Schep de beef teriyaki op twee borden en bestrooi met sesamzaad en bosui.
Voedingswaarde p.p.
Kcal: 430 en eiwit: 27 gram p.p.
Heb jij dit gerecht ook gemaakt, dan is het fijn als je het hieronder wilt delen! Ook als je hier een variatie op heb bedacht of gemaakt…
Geef een reactie