Wil jij graag weten hoe lang rode linzen koken? Daar krijg je een antwoord op. En daarnaast vindt je hier een recept van een overheerlijke rode linzensoep…
Rode linzen hebben een vrij korte kooktijd. Ze zijn binnen een half uurtje gaar en verdubbelen in grootte. Weet je al dat linzen tot de peulvruchten horen en enorm gezond zijn? Ze zitten vol met vezels en eiwitten en geven een lekker vullend gevoel daardoor. Wil je meer lezen over alle soorten groenten, lees dan gerust dit populaire blog eens door!
Is je gewicht goed of slecht?
Ontdek het met een gratis challenge. In de challenge ontdek je ook hoe je je ideale gewicht kan behalen.
Rode linzen koken
De rode linzen hebben verschillende kooktijden. Het zal vaak zo zijn dat de rode linzen die in een zak verkrijgbaar zijn slechts 25 minuten kooktijd nodig hebben. Dit is dus anders dan de gedroogde soorten. En ook anders dan degene die in een pot te koop zijn. De laatste zijn al voorgekookt en zullen alleen een opwarmtijd nodig hebben.
Lees bij twijfel de verpakking goed door voordat je rode linzen gaat koken!
Rode linzensoep
Ben je op zoek naar een lekker soep recept? Maak dan eens deze paprika-linzensoep. Dit recept zit vol met rode linzen. Rode linzen kun je gewoon kopen bij bijvoorbeeld de Albert Heijn. Je kunt de soep een beetje pittig te maken met een rode peper, maar uiteraard kun je de rode peper ook weglaten. Het recept is trouwens niet alleen heel erg lekker maar ook nog eens heel simpel te bereiden en in ongeveer 35 minuten klaar.
Dit is een erg lekkere rode linzensoep met een aantal soorten groenten. Je kunt ze geheel naar eigen smaak maken. Dat is zo leuk aan het maken van soepen… De eindeloze variatie mogelijkheden. Wil je nog een andere soep uitproberen, dan vindt je hier een wortel pastinaaksoep!
ingrediënten voor 6 porties

- 1 prei
- 2 rode paprika’s
- 350 gr rode linzen (te koop bij oa Jumbo/AH)
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- eventueel 1 kleine rode peper
- 800 gr tomatenblokjes of gezeefde tomaten
- 2 liter water
- 4 bouillonblokjes (groenten)
bereiding
Snipper de ui en snijd de rode peper, paprika, prei en knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een grote pan en fruit het uitje met de knoflook, paprika en rode peper aan. Voeg na circa 2 minuten de bouillon en tomatenblokjes toe. Was de rode linzen goed en voeg ze ook toe.
Breng het geheel aan de kook en vergeet niet af en toe te roeren. Breng het geheel op smaak met een snufje peper. Laat de soep circa 25-30 minuten pruttelen. Je kunt de soep met een staafmixer of blender fijn maken. Uiteraard kun je de rode linzensoep ook eten zonder het laatste te doen. Het is net waar je voorkeur naar uitgaat!
voedingswaarde
Kcal: 341 en eiwit: 14 per portie van ongeveer 0,5 liter van deze soep. De berekening is gemaakt op basis van de bovenstaande ingrediënten. Dit is een echte maaltijdsoep. Zelf wil ik dit meestal nog aanvullen met een bolletje met een vegetarische burger óf een meergranen stokbrood.
Heb je dit recept gemaakt? Deel dan gerust je ervaring of eventuele tips hieronder…
Geef een reactie