• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to after header navigation
  • Skip to site footer

Gezond Levensplan

Gezond afvallen én genieten!

  • Home
  • Aanbod
    • VIP traject ‘succesvol slank’
    • Online training ‘met succes van start’
  • Blog
    • Afvallen
    • Klanten vertellen
    • Recepten
  • Over Anja
  • Leden
  • Afspraak maken
rode bietensalade

Rode bietensalade, recept met een frisse smaak

Je bent hier: Home / Recepten / Rode bietensalade, recept met een frisse smaak
30 juli 2020 door Anja

Heb jij rode bieten uit je eigen tuin? Of biologische bieten? Maak dan eens een heerlijke rode bietensalade met appel, ui en augurk. Je zult er lekker van smullen.

Weet je waarom rode bieten zo goed zijn om te eten? Ze bevatten een groot assortiment aan vitamines en mineralen met een minimum aan calorieën. Verder geven bieten grote voordelen voor je gezondheid.

Natuurlijk is het aanbevolen om voornamelijk biologisch te eten of uit eigen tuin. Deze heerlijke bietensalade is gemaakt met bieten uit eigen tuin én daarbij hebben we kleine aardappels met schil uit de oven gemaakt.

Voor een aanvulling met eiwitten hebben wij deze rode bietensalade gecombineerd met een gehaktbal van rundvlees gemaakt. Dat is een heerlijke combinatie bij elkaar!

Rode bietensalade

Een salade van rode bieten? Het is even wennen, maar ontzettend smakelijk. Wij zijn helemaal gewend aan allerlei groene salades, maar dit soort salades dat kom je minder vaak tegen.

De dressing is gemaakt van witte wijnazijn en gembersiroop, dit geeft de salade een fris zoete smaak. Deze rode bietensalade gebruik ik als enige groente, samen met aardappels uit de oven en een gehaktbal.

Is je gewicht goed of slecht?

Ontdek het nu door deze test te doen.

Start de test

Ingrediënten (4 personen)

  • 2 appels
  • 4 augurken
  • 800 gram bieten
  • 2 middelgrote uien
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 20 gram bieslook

Bereiding

Als de bieten nog niet zijn gekookt, dan mag je ze ongeveer 20 tot 30 minuten koken. Dit is afhankelijk van de grootte van de bieten. Laat ze goed afkoelen voordat je aan de salade begint.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd deze in vierkante blokjes. Snijd de augurken in even grote blokjes en snipper de uien.

De bietjes snijd je ook in vierkante blokjes. Roer alles vervolgens door elkaar met de kappertjes. De azijn en gembersiroop door de salade roeren. Snijd de bieslook zo fijn mogelijk en strooi dit over de salade.

Voedingswaarde p.p.

Kcal: 165 en eiwit: 4 gram

Is je gewicht goed of slecht?

Ontdek het nu door deze test te doen.

Start de test

Over Anja

Anja Bongaards is een schrijfster met passie voor lekker en gezond eten. Ze schrijft om jou op weg te helpen met afvallen naar een blijvend resultaat. En daar hoort genieten van gezond eten helemaal bij.

Vorig bericht:hormonale disbalansLast van hormonale disbalans? – 3 balans tips
Volgend bericht:Hoe jij online afvallen toepast – met succesonline afvallen

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Josje zegt

“Ik kan Gezond Levensplan absoluut aanbevelen… begeleiding op maat, liefdevol en terzake kundig.“

Contact

T: 085-8883835
E: info@gezondlevensplan.nl

Adres

Ossengang 32
4191 LR Geldermalsen

Algemene voorwaarden – Privacyverklaring

KvK-nr. 64516385 – Btw-nr. NL002115541B43

© 2023 Gezond Levensplan