Heb jij rode bieten uit je eigen tuin? Of biologische bieten? Maak dan eens een heerlijke rode bietensalade met appel, ui en augurk. Je zult er lekker van smullen.
Weet je waarom rode bieten zo goed zijn om te eten? Ze bevatten een groot assortiment aan vitamines en mineralen met een minimum aan calorieën. Verder geven bieten grote voordelen voor je gezondheid.
Natuurlijk is het aanbevolen om voornamelijk biologisch te eten of uit eigen tuin. Deze heerlijke bietensalade is gemaakt met bieten uit eigen tuin én daarbij hebben we kleine aardappels met schil uit de oven gemaakt.
Voor een aanvulling met eiwitten hebben wij deze rode bietensalade gecombineerd met een gehaktbal van rundvlees gemaakt. Dat is een heerlijke combinatie bij elkaar!
Rode bietensalade
Een salade van rode bieten? Het is even wennen, maar ontzettend smakelijk. Wij zijn helemaal gewend aan allerlei groene salades, maar dit soort salades dat kom je minder vaak tegen.
De dressing is gemaakt van witte wijnazijn en gembersiroop, dit geeft de salade een fris zoete smaak. Deze rode bietensalade gebruik ik als enige groente, samen met aardappels uit de oven en een gehaktbal.
Is je gewicht goed of slecht?
Ingrediënten (4 personen)
- 2 appels
- 4 augurken
- 800 gram bieten
- 2 middelgrote uien
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 4 eetlepels gembersiroop
- 2 eetlepels kappertjes
- 20 gram bieslook
Bereiding
Als de bieten nog niet zijn gekookt, dan mag je ze ongeveer 20 tot 30 minuten koken. Dit is afhankelijk van de grootte van de bieten. Laat ze goed afkoelen voordat je aan de salade begint.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd deze in vierkante blokjes. Snijd de augurken in even grote blokjes en snipper de uien.
De bietjes snijd je ook in vierkante blokjes. Roer alles vervolgens door elkaar met de kappertjes. De azijn en gembersiroop door de salade roeren. Snijd de bieslook zo fijn mogelijk en strooi dit over de salade.
Voedingswaarde p.p.
Kcal: 165 en eiwit: 4 gram
Geef een reactie