• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to after header navigation
  • Skip to site footer

Gezond Levensplan

Gezond afvallen én genieten!

  • Home
  • Aanbod
    • VIP traject ‘succesvol slank’
    • Online training ‘met succes van start’
  • Blog
    • Afvallen
    • Klanten vertellen
    • Recepten
  • Over Anja
  • Leden
  • Afspraak maken
kippenbouillon-als-onderdeel-eenpansgerecht

Kippenbouillon als onderdeel eenpansgerecht

Je bent hier: Home / Recepten / Kippenbouillon als onderdeel eenpansgerecht
24 december 2020 door Anja

Hou jij van makkelijk, maar wel gezond koken? Dan hebben we een match! Met dit eenpansgerecht gemaakt in kippenbouillon kun je snel een verantwoorde maaltijd op tafel zetten. En ook mooi meegenomen; je hebt nauwelijks afwas…

Kippenbouillon gebruik je waarschijnlijk wel vaker, als belangrijkste onderdeel van een soep. Weet jij ook dat een kippensoep gemaakt van verse kip heel gezond voor je is? Dit komt doordat de botten bepaalde mineralen afgeven tijdens het langer sudderen.

Rijst met kip en groenten

Een makkelijke maaltijd die ook nog eens 200 gram groenten per persoon bevat.  Natuurlijk kun je gewoon naar smaak nog wat extra groenten toevoegen om aan de 250 gram groenten per dag te komen.

Tip: dit gerecht is ook prima voor 2 of 4 personen te maken… even omrekenen en je kunt koken!

Is je gewicht goed of slecht?

Ontdek het nu door deze test te doen.

Start de test

Ingrediënten (voor 6 personen) kippenbouillon - eenpansgerecht met kip

  • 450 – 600 gram (paella)rijst of zilvervliesrijst
  • 900 gram kipfilet
  • 3 paprika’s
  • 450 gram worteltjes
  • 3 rode uien
  • 1500 ml kippenbouillon
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 3 theelepels Mexicaanse kruiden
  • 3 theelepels kurkuma
  • peterselie
  • snufje zout

Bereiding

Snij de kipfilet in blokjes en breng daarna de kip op smaak met de Mexicaanse kruiden. Gewoon met kipkruiden of zout en peper mag natuurlijk ook. Bak de kip in een grote pan met een beetje olie in ongeveer 5 minuutjes gaar. Snij de paprika en ui in stukjes en de wortel in dunne plakjes.

Haal dan de kip uit de pan en doe opnieuw een beetje olie in de pan. Bak daarna, ook weer ongeveer 5 minuten, de paprika, ui en de worteltjes. Beetje paprika poeder en eventueel een snufje zout erover.

Na 5 minuutjes voeg je de kippenbouillon, de rijst en een snufje zout toe. Doe het deksel op je pan en laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen. Roer wel af en toe.

De rijst is gaar als het vocht goed is opgenomen. Controleer dit wel even! Tenslotte kan de kip en de kurkuma erdoor. Even opwarmen, een beetje peterselie toevoegen en het eten is klaar.

Voedingswaarde p.p.

In mijn berekening ga ik uit van 100 gram zilvervliesrijst p.p.

Kcal: 400; eiwit: 36 gram

Heb jij dit gerecht met kippenbouillon gemaakt, laat dan een berichtje hieronder achter…

Is je gewicht goed of slecht?

Ontdek het nu door deze test te doen.

Start de test

Over Anja

Anja Bongaards is een schrijfster met passie voor lekker en gezond eten. Ze schrijft om jou op weg te helpen met afvallen naar een blijvend resultaat. En daar hoort genieten van gezond eten helemaal bij.

Vorig bericht:een-paarse-aardappel-is-een-gezonde-zoeteEen paarse aardappel is een gezonde zoete!
Volgend bericht:7 tips om slank te blijven – óók als 50+er!7-tips-om-slank-te-blijven-ook-als-50+er

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Josje zegt

“Ik kan Gezond Levensplan absoluut aanbevelen… begeleiding op maat, liefdevol en terzake kundig.“

Contact

T: 085-8883835
E: info@gezondlevensplan.nl

Adres

Ossengang 32
4191 LR Geldermalsen

Algemene voorwaarden – Privacyverklaring

KvK-nr. 64516385 – Btw-nr. NL002115541B43

© 2023 Gezond Levensplan