Hou jij van makkelijk, maar wel gezond koken? Dan hebben we een match! Met dit eenpansgerecht gemaakt in kippenbouillon kun je snel een verantwoorde maaltijd op tafel zetten. En ook mooi meegenomen; je hebt nauwelijks afwas…
Kippenbouillon gebruik je waarschijnlijk wel vaker, als belangrijkste onderdeel van een soep. Weet jij ook dat een kippensoep gemaakt van verse kip heel gezond voor je is? Dit komt doordat de botten bepaalde mineralen afgeven tijdens het langer sudderen.
Rijst met kip en groenten
Een makkelijke maaltijd die ook nog eens 200 gram groenten per persoon bevat. Natuurlijk kun je gewoon naar smaak nog wat extra groenten toevoegen om aan de 250 gram groenten per dag te komen.
Tip: dit gerecht is ook prima voor 2 of 4 personen te maken… even omrekenen en je kunt koken!
Is je gewicht goed of slecht?
Ingrediënten (voor 6 personen)
- 450 – 600 gram (paella)rijst of zilvervliesrijst
- 900 gram kipfilet
- 3 paprika’s
- 450 gram worteltjes
- 3 rode uien
- 1500 ml kippenbouillon
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 3 theelepels Mexicaanse kruiden
- 3 theelepels kurkuma
- peterselie
- snufje zout
Bereiding
Snij de kipfilet in blokjes en breng daarna de kip op smaak met de Mexicaanse kruiden. Gewoon met kipkruiden of zout en peper mag natuurlijk ook. Bak de kip in een grote pan met een beetje olie in ongeveer 5 minuutjes gaar. Snij de paprika en ui in stukjes en de wortel in dunne plakjes.
Haal dan de kip uit de pan en doe opnieuw een beetje olie in de pan. Bak daarna, ook weer ongeveer 5 minuten, de paprika, ui en de worteltjes. Beetje paprika poeder en eventueel een snufje zout erover.
Na 5 minuutjes voeg je de kippenbouillon, de rijst en een snufje zout toe. Doe het deksel op je pan en laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen. Roer wel af en toe.
De rijst is gaar als het vocht goed is opgenomen. Controleer dit wel even! Tenslotte kan de kip en de kurkuma erdoor. Even opwarmen, een beetje peterselie toevoegen en het eten is klaar.
Voedingswaarde p.p.
In mijn berekening ga ik uit van 100 gram zilvervliesrijst p.p.
Kcal: 400; eiwit: 36 gram
Heb jij dit gerecht met kippenbouillon gemaakt, laat dan een berichtje hieronder achter…
Geef een reactie