Vega spekjes, ken jij die? Vermijd jij liefst alle varkensvlees, dan zul je aan het idee moeten wennen. Ik ook, want ik eet al jarenlang geen varkensvlees meer. Toch ben ik dol op de gerookte smaak van deze vegatarische optie. Speciaal is er deze salade, met aardappels als basis.
En wat betekent voorgegaard? Dan is het product al gaar, dus kan ook koud gegeten worden. Meestal ben je er aan gewend om voorgegaarde producten nog te verwarmen, ook als is dit wat korter. Toch is het niet nodig.
Aardappelsalade met vega spekjes
Een aardappelsalade is een lekkere en voedzame optie, speciaal ook voor de zomertijd. Probeer deze salade eens uit, het is zó gemaakt. Als je ervoor zorgt dat de aardappels in de ochtend al gekookt zijn en daarna kunnen afkoelen. Dan kun je later op die dag de groenten, vega spekjes en dressing nog toevoegen.
Is je gewicht goed of slecht?
Ingrediënten (2 personen)
- ruim 500 gram aardappels (geschild gewogen)
- 4 rode paprika’s en 1 gele paprika
- 100 gram bleekselderij
- 2 gekookte eieren
- 175 gram Vivera plantspekjes
- 60 gram yoghurt slasaus
- beetje water
- beetje peper en zout
- beetje italiaanse kruiden
Bereiding
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken van ongeveer 3 bij 3 cm. Kook ze 10 minuten voor in water en spoel ze onder koud stromend water af. Leeg de aardappels op een snijplank onder een stuk keukenpapier te drogen. Snijd ze in kleinere stukken van ongeveer 1 bij 1 cm en laat ze verder afkoelen.
Kook de eieren 10 minuten en laat ze schrikken. Snijd de paprika’s in stukjes van 1 bij 1 cm en de bleekselderij in dunne plakjes. Kook ze vervolgens in ruim water ongeveer 5 minuten en giet het water af. Spoel het geheel af onder koud water. Laat dit op een dienblad liggend drogen onder keukenpapier.
Maak de dressing van de yoghurt slasaus een beetje water, peper, zout en italiaanse kruiden. Meng vervolgens de aardappels met de groenten, eieren en de vega spekjes. Roer er daarna de dressing doorheen.
Voedingswaarde p.p.
Kcal: 498 en eiwit: 27
Geef een reactie