• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to after header navigation
  • Skip to site footer

Gezond Levensplan

Gezond afvallen én genieten!

  • Home
  • Aanbod
    • VIP traject ‘succesvol slank’
    • Online training ‘met succes van start’
  • Blog
    • Afvallen
    • Klanten vertellen
    • Recepten
  • Over Anja
  • Leden
  • Afspraak maken
aardappelsalade met vega spekjes

Hoe maak je een lekkere salade met vega spekjes? – een gezonde optie

Je bent hier: Home / Recepten / Hoe maak je een lekkere salade met vega spekjes? – een gezonde optie
13 augustus 2020 door Anja

Vega spekjes, ken jij die? Vermijd jij liefst alle varkensvlees, dan zul je aan het idee moeten wennen. Ik ook, want ik eet al jarenlang geen varkensvlees meer. Toch ben ik dol op de gerookte smaak van deze vegatarische optie. Speciaal is er deze salade, met aardappels als basis.

En wat betekent voorgegaard? Dan is het product al gaar, dus kan ook koud gegeten worden. Meestal ben je er aan gewend om voorgegaarde producten nog te verwarmen, ook als is dit wat korter. Toch is het niet nodig.

Aardappelsalade met vega spekjes

Een aardappelsalade is een lekkere en voedzame optie, speciaal ook voor de zomertijd. Probeer deze salade eens uit, het is zó gemaakt. Als je ervoor zorgt dat de aardappels in de ochtend al gekookt zijn en daarna kunnen afkoelen. Dan kun je later op die dag de groenten, vega spekjes en dressing nog toevoegen.

Is je gewicht goed of slecht?

Ontdek het nu door deze test te doen.

Start de test

Ingrediënten (2 personen)

  • ruim 500 gram aardappels (geschild gewogen)
  • 4 rode paprika’s en 1 gele paprika
  • 100 gram bleekselderij
  • 2 gekookte eieren
  • 175 gram Vivera plantspekjes
  • 60 gram yoghurt slasaus
  • beetje water
  • beetje peper en zout
  • beetje italiaanse kruiden

Bereiding

Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken van ongeveer 3 bij 3 cm. Kook ze 10 minuten voor in water en spoel ze onder koud stromend water af. Leeg de aardappels op een snijplank onder een stuk keukenpapier te drogen. Snijd ze in kleinere stukken van ongeveer 1 bij 1 cm en laat ze verder afkoelen.

Kook de eieren 10 minuten en laat ze schrikken. Snijd de paprika’s in stukjes van 1 bij 1 cm en de bleekselderij in dunne plakjes. Kook ze vervolgens in ruim water ongeveer 5 minuten en giet het water af. Spoel het geheel af onder koud water. Laat dit op een dienblad liggend drogen onder keukenpapier.

Maak de dressing van de yoghurt slasaus een beetje water, peper, zout en italiaanse kruiden. Meng vervolgens de aardappels met de groenten, eieren en de vega spekjes. Roer er daarna de dressing doorheen.

Voedingswaarde p.p.

Kcal: 498 en eiwit: 27

 

Is je gewicht goed of slecht?

Ontdek het nu door deze test te doen.

Start de test

Over Anja

Anja Bongaards is een schrijfster met passie voor lekker en gezond eten. Ze schrijft om jou op weg te helpen met afvallen naar een blijvend resultaat. En daar hoort genieten van gezond eten helemaal bij.

Vorig bericht:tonijnsalade in spinazieWat heb je nodig voor deze tonijnsalade in een bedje van spinazie?
Volgend bericht:Welke ontstekingsremmende voeding eet je? – 5 topperswelke-ontstekingsremmende-voeding-gebruik-je-al-5-toppers

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Josje zegt

“Ik kan Gezond Levensplan absoluut aanbevelen… begeleiding op maat, liefdevol en terzake kundig.“

Contact

T: 085-8883835
E: info@gezondlevensplan.nl

Adres

Ossengang 32
4191 LR Geldermalsen

Algemene voorwaarden – Privacyverklaring

KvK-nr. 64516385 – Btw-nr. NL002115541B43

© 2023 Gezond Levensplan