• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to after header navigation
  • Skip to site footer

Gezond Levensplan

Gezond afslanken én genieten!

  • Home
  • Aanbod
    • VIP traject ‘succes verzekerd’
    • Werken met een ‘succesvol plan’
    • Online training ‘met succes van start’
  • Blog
    • Afslanken
    • Algemeen
    • Bewegen
    • Klanten vertellen
    • Mindset
    • Recepten
  • Over Anja
  • Contact
  • Afspraak maken
coucous

Hoe lekker zoet, pittig en hartig bij elkaar smaken; ontdek het met couscous

Je bent hier: Home / Recepten / Hoe lekker zoet, pittig en hartig bij elkaar smaken; ontdek het met couscous
13 juli 2020 door Anja

Ken je couscous? Dan weet je dat dit in Noord-Afrika erg geliefd is en op allerlei manieren wordt gegeten. Hier in Nederland maken we de couscous anders klaar. Niet, zoals in Noord-Afrika, op de traditionele manier met een tweedelige couscouspan waarin de ingrediënten boven elkaar worden gestoomd.

Couscous is in Arabische landen zoals Marokko, Tunesië, Algerije en Egypte net zoiets als paella voor de Spanjaarden, ratatouille voor de Fransen en stamppot voor ons. Daarom kan couscous  net zo gezien worden als een verzameling van gerechten zoals stamppot dat is in Nederland.

Kip met couscous, dadels en tomaten

Dit gerecht, afkomstig uit Israël, heeft met haar dadels en kruiden veel weg van de Marokkaanse keuken. dat klopt ook wel, want dit is de populairste keuken in Israël. De combinatie van zout, pittig en hartig is wat deze keuken zo populair maakt.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 gram kipfilet
  • 250 gram cherry tomaten
  • 6 dadels
  • 1 grote rode ui
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl kurkuma
  • sap van een halve citroen
  • 200 gram couscous
  • 25 gram geschaafde amandelen

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in de pan. Snijd de rode ui in stukjes en voeg deze toe aan de kip. Voeg vervolgens alle kruiden en de citroensap toe aan de kip en roerbak het op laag vuur. Alle cherry tomaatjes snij je door de helft en doe ze daarna in de pan.

Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Verwijder de pit uit de dadels en snijd ze daarna in 4 of 5 stukjes en doe ze ook in de pan. Als het gerecht over de borden is verdeeld, mag je er de geschaafde amandelen op verdelen.

Voedingswaarde p.p.

Kcal: 750 en eiwit 46 gram.

Vorig bericht: « eetbuien Hoe je goed omgaat met die eetbuien
Volgend bericht: Hoeveel mag ik wegen? hoeveel mag ik wegen »

Lees Interacties

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een klant vertelt

“Elke dag geniet ik er van dat ik zoveel ben afgevallen. Ik ben erg blij en had nooit gedacht dat het me zo goed zou lukken.”

Adres

Gezond Levensplan
De Chamotte 4a
4191 GT Geldermalsen
Nederland

Contact

T: 085-8883835
E: info@gezondlevensplan.nl
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring

Copyright © 2021 · Gezond Levensplan

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok