• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to after header navigation
  • Skip to site footer

Gezond Levensplan

Gezond afvallen én genieten!

  • Home
  • Aanbod
    • VIP traject ‘succesvol slank’
    • Online training ‘met succes van start’
  • Blog
    • Afvallen
    • Klanten vertellen
    • Recepten
  • Over Anja
  • Leden
  • Afspraak maken
coucous

Hoe lekker zoet, pittig en hartig bij elkaar smaken; ontdek het met couscous

Je bent hier: Home / Recepten / Hoe lekker zoet, pittig en hartig bij elkaar smaken; ontdek het met couscous
13 juli 2020 door Anja

Ken je couscous? Dan weet je dat dit in Noord-Afrika erg geliefd is en op allerlei manieren wordt gegeten. Hier in Nederland maken we de couscous anders klaar. Niet, zoals in Noord-Afrika, op de traditionele manier met een tweedelige couscouspan waarin de ingrediënten boven elkaar worden gestoomd.

Couscous is in Arabische landen zoals Marokko, Tunesië, Algerije en Egypte net zoiets als paella voor de Spanjaarden, ratatouille voor de Fransen en stamppot voor ons. Daarom kan couscous  net zo gezien worden als een verzameling van gerechten zoals stamppot dat is in Nederland.

Kip met couscous, dadels en tomaten

Dit gerecht, afkomstig uit Israël, heeft met haar dadels en kruiden veel weg van de Marokkaanse keuken. dat klopt ook wel, want dit is de populairste keuken in Israël. De combinatie van zout, pittig en hartig is wat deze keuken zo populair maakt.

Is je gewicht goed of slecht?

Ontdek het nu door deze test te doen.

Start de test

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 200 gram kipfilet
  • 250 gram cherry tomaten
  • 6 dadels
  • 1 grote rode ui
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl kurkuma
  • sap van een halve citroen
  • 200 gram couscous
  • 25 gram geschaafde amandelen

Bereiding

Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in de pan. Snijd de rode ui in stukjes en voeg deze toe aan de kip. Voeg vervolgens alle kruiden en de citroensap toe aan de kip en roerbak het op laag vuur. Alle cherry tomaatjes snij je door de helft en doe ze daarna in de pan.

Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Verwijder de pit uit de dadels en snijd ze daarna in 4 of 5 stukjes en doe ze ook in de pan. Als het gerecht over de borden is verdeeld, mag je er de geschaafde amandelen op verdelen.

Voedingswaarde p.p.

Kcal: 750 en eiwit 46 gram.

Is je gewicht goed of slecht?

Ontdek het nu door deze test te doen.

Start de test

Over Anja

Anja Bongaards is een schrijfster met passie voor lekker en gezond eten. Ze schrijft om jou op weg te helpen met afvallen naar een blijvend resultaat. En daar hoort genieten van gezond eten helemaal bij.

Vorig bericht:eetgewoontenWaarom is regelmatig eten nodig? – ‘luisteren naar jezelf’
Volgend bericht:Hoeveel mag ik wegen voor mijn lengte en leeftijd?hoeveel-mag-ik-wegen-verlaag-overgewicht

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Josje zegt

“Ik kan Gezond Levensplan absoluut aanbevelen… begeleiding op maat, liefdevol en terzake kundig.“

Contact

T: 085-8883835
E: info@gezondlevensplan.nl

Adres

Ossengang 32
4191 LR Geldermalsen

Algemene voorwaarden – Privacyverklaring

KvK-nr. 64516385 – Btw-nr. NL002115541B43

© 2023 Gezond Levensplan