Ken je couscous? Dan weet je dat dit in Noord-Afrika erg geliefd is en op allerlei manieren wordt gegeten. Hier in Nederland maken we de couscous anders klaar. Niet, zoals in Noord-Afrika, op de traditionele manier met een tweedelige couscouspan waarin de ingrediënten boven elkaar worden gestoomd.
Couscous is in Arabische landen zoals Marokko, Tunesië, Algerije en Egypte net zoiets als paella voor de Spanjaarden, ratatouille voor de Fransen en stamppot voor ons. Daarom kan couscous net zo gezien worden als een verzameling van gerechten zoals stamppot dat is in Nederland.
Kip met couscous, dadels en tomaten
Dit gerecht, afkomstig uit Israël, heeft met haar dadels en kruiden veel weg van de Marokkaanse keuken. dat klopt ook wel, want dit is de populairste keuken in Israël. De combinatie van zout, pittig en hartig is wat deze keuken zo populair maakt.
Is je gewicht goed of slecht?
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 200 gram kipfilet
- 250 gram cherry tomaten
- 6 dadels
- 1 grote rode ui
- 1 tl komijn
- 1 tl koriander
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl kurkuma
- sap van een halve citroen
- 200 gram couscous
- 25 gram geschaafde amandelen
Bereiding
Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in de pan. Snijd de rode ui in stukjes en voeg deze toe aan de kip. Voeg vervolgens alle kruiden en de citroensap toe aan de kip en roerbak het op laag vuur. Alle cherry tomaatjes snij je door de helft en doe ze daarna in de pan.
Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Verwijder de pit uit de dadels en snijd ze daarna in 4 of 5 stukjes en doe ze ook in de pan. Als het gerecht over de borden is verdeeld, mag je er de geschaafde amandelen op verdelen.
Voedingswaarde p.p.
Kcal: 750 en eiwit 46 gram.
Geef een reactie