Ben jij dol op het bakken van gezonde baksels? Maak dan zeker deze gezonde cake zonder suiker! Het is een makkelijk recept, wat ook jij zonder veel ervaring kunt maken in je eigen oven!
In dit blog krijg je een compleet stappenplan om een gezonde cake zonder suiker mét fruit te maken. De stappen zijn zorgvuldig beschreven, zodat het niet mis kan gaan. De enige stoorzender kan dan nog je eigen oven zijn! Soms is het kennen van je eigen oven een hele kunst namelijk…
Gezonde cake zonder suiker
Een cake zonder suiker is alleen lekker door het gebruik van fruit, agave siroop, natuurlijke honing of bijvoorbeeld dadels. Wil je eens een heerlijk recept van een amandelcake met dadels proberen? Lees dan hier eens verder…
Deze cake zonder suiker is een eigen experiment. Het eerste exemplaar is gemaakt van diepvriesfruit en een tweede baksel van een combinatie van diepvriesfruit en verse bramen. Altijd leuk om aan een recept een eigen draai te geven. Zo kan bakken een creatief proces worden.
Is je gewicht goed of slecht?
ingrediënten
- 100 gram amandelmeel
- 125 gram speltmeel
- 8 gram bakpoeder
- snuf zout
- 3 gram kaneel
- 4 eieren
- 50 gram gemengde ongezouten noten
- 1 geschilde en geraspte appel
- 150 gram gemengd fruit
- 100 gram agave siroop
bereiding
Start als eerste met het voorverwarmen van je oven op 180 graden. Leg daarna alle ingrediënten klaar in je keuken en knip een vel bakpapier op maat voor je bakblik. Een standaard maat cakeblik is goed.
Schil en rasp de appel en bewaar dit in een kommetje. Daarna pak je de noten en hak je ze grof op een snijplank. Bewaar ook deze voor later. Weeg ook de hoeveelheid meel af en bewaar het.
Als eerste klop je de 4 eieren een paar minuten luchtig. Vervolgens meng je dit met het meel en de bakpoeder. Nu kunnen er het zout en de kaneel bijgevoegd worden en daarna de agave siroop. Mix het geheel een paar minuten tot een luchtig mengsel.
Zet je mixer of keukenmachine uit en pak een spatel. Nu mag de geraspte appel en het fruit er rustig doorheen roeren. Tenslotte meng je hier de noten nog door. Stort nu het mengsel in je bakblik en strijk dit plat. De cake mag nu in je oven.
Afhankelijk van jouw oven mag de gezonde cake zonder suiker nu 50 tot 70 minuten bakken. Controleer tegen het einde van de baktijd je cake door met een dunne breinaald of grote prikker in je baksel te prikken. Zet je ovendeur dan op een kleine kier. Prik in het midden van de cake. Als er niets aan je naald blijft zitten is de cake gaar. Is dat niet het geval, laat je cake dan nog even doorbakken!
Geef een reactie