Houd jij van makkelijk én van vis? Je kent het vast wel: eet minstens twee keer per week vis. Als je aan het wachten bent op een lekker, makkelijk én gezond recept… Ga dan aan de slag met deze schotel!
Is je gewicht goed of slecht?
Ontdek het met een gratis challenge. In de challenge ontdek je ook hoe je je ideale gewicht kan behalen.
Verse kabeljauw uit de oven
Kabeljauw is een heerlijke, magere vissoort en wordt extra lekker in combinatie met de smaakmakers uit dit recept. En het is ook nog eens heel simpel om te maken. Haal de volgende ingrediënten in huis en ga eens aan de slag.
Ingrediënten
- 320 gram zilvervliesrijst
- 1 groentebouillonblokje
- zout en peper
- viskruiden
- 2 teentje knoflook
- 6 takjes peterselie – ongeveer 15 gram
- 2 eetlepels olijfolie
- 800 gram tomatenblokjes (blik)
- 3 tot 4 theelepels kappertjes
- 2 eetlepels agavesiroop
- 1/2 bio citroen
- 400 gram kikkererwten
- 60 gram geraspte gruyère
- 400 gram kabeljauwfilet
Bereiding
Kook de rijst in water met een opgeloste bouillontablet volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Pel de knoflook en hak deze fijn. Was de peterselie en hak deze fijn.
Verwarm de oven voor (elektrisch op 200 graden en hetelucht op 180 graden). Verhit de olie in een pan en fruit er de knoflook in. Blus af met de tomatenblokjes en voeg daarna de kappertje en de helft van de peterselie toe. Roer de agave siroop erdoorheen en breng het geheel op smaak met zout en peper. Kook daarna de tomatensaus ca. 5 minuten op laag vuur en roer dit regelmatig door.
Was de citroen met heet water en snijd dit in plakken. Giet de kikkererwten af en spoel ze kort met koud water af. Laat ze goed uitlekken. Snijd de kabeljauwfilet in vier gelijke stukken en bestrooi ze met viskruiden.
Schenk de tomatensaus in een ovenschaal. Leg de stukken kabeljauw in de saus en verdeel de schijfjes citroen eroverheen. Verdeel de kikkererwten en de kaas gelijkmatig over de schotel. Bak het geheel in 15 minuten in de oven. Haal de schotel uit de oven en verdeel de rest van de peterselie er overheen. Serveer de rijst er bij.
Voedingswaarde p.p.
Kcal: ca. 450, eiwit: 36 gram
Geef een reactie