Ben jij dol op vis? Dan is het maken van deze ovenschotel vis een prima idee! Je kunt er namelijk alle kanten mee op, vele soorten groenten in gebruiken én allerlei soorten toppings gebruiken.
Het maken van een ovenschotel vis start met een aantal ingrediënten. Weet je welke soort vis én welke groente je wilt gebruiken, dan ben je al ver! Hieronder krijgt je een leuk idee om vis op een andere manier te gebruiken. In de basis is het heel makkelijk, want je kunt allerleis soorten vis gebruiken. Daarnaast kun je variëren met de toppings. Deze ovenschotel heeft een topping van zelfgemaakte aardappelpuree…
Is je gewicht goed of slecht?
Ontdek het met een gratis challenge. In de challenge ontdek je ook hoe je je ideale gewicht kan behalen.
Ovenschotel met kabeljauw
Creatief zijn met koken is leuk. Het gaat vooral om het kennen van de onderdelen die je gebruikt, een beetje lef én de variatie die je zelf kunt aanbrengen. Zo kan elke schotel per keer verbeterd worden als je dat wil. Deze ovenschotel vis is in de basis zo ontzettend lekker, dat het niet anders moet!
Wil je een viscurry maken, gebruik dan gerust dit recept. Dit is handig als je wat minder tijd hebt, maar toch graag gezond eet met vis…
ingrediënten (voor 2 personen)

- 450 gram aardappels
- 2 kabeljauwfilets
- 1 rode ui
- 100 gram gegrilde paprika
- 1 ei
- beetje melk
- beetje nootmuskaat
- 1 tl dille
- zout en peper
- 50 gram geraspte kaas
- 25 gram panko
bereiding
Start met het aanzetten van je oven op 180 graden. Daarna schil je de aardappels en kook je ze ongeveer 20 minuten tot ze gaar zijn. Vet de ovenschaal in met wat boter. Maak een rode ui schoon en snijd deze in stukken. Doe hetzelfde met de gegrilde paprika en lig de groenten onderin de ovenschaal. Daarop leg je de kabeljauw. Breng ze op smaak met wat zout, peper en dille. Dek de af met een vel aluminiumfolie en zet de schaal 15 minuten in je oven.
Als de aardappels gaar zijn, giet ze af en voeg een beetje melk toe. Als je geen melk hebt, kun je ook een klont boter en wat kookvocht gebruiken! Stamp ze tot een gladde puree en voeg het ei toe. Maak de puree op smaak met wat zout, peper en nootmuskaat.
Haal de ovenschaal uit de oven en bedek de schotel met een laagje puree. Strooi daaroverheen de geraspte kaas, panko en eventueel nog wat groene kruiden. Tenslotte zet je de ovenschotel weer 25 minuten in de oven. Eet smakelijk!
tip
Om aan de norm van minstens 250 gram groenten te komen per dag heb je nog wat nodig. Maak een lekkere salade naar smaak klaar. Zelf heb ik gekozen voor een makkelijke salade met tomaten. Heb je wat anders in huis of meer behoefte aan groene sla, maak daar dan wat van!
voedingswaarde
Kcal: 510 en eiwit: 40 gram per persoon. Deze berekening is gemaakt op basis van het gebruik van de bovenstaande ingrediënten. Uiteraard komt daar de salade nog bij.
Heel leuk als jij deze super lekkere ovenschotel ook maakt. Laat hieronder dan even weten wat je ervan hebt gevonden.
Geef een reactie