Wil jij heerlijk genieten van een kip stoofpot? Kies dan vooral deze variant! Hieronder lees je het makkelijke recept. Je kunt met de groenten eindeloos variëren!
Kip is bij de meeste mensen een favoriet stukje vlees. En vooral gewild vanwege de vele manieren van gebruik in de keuken. Je kunt een sappige, knapperige kippenpoot eten of een mager stukje kipfilet. Heel divers, ook van smaak! Je krijgt hier een kip stoofpot die gezond en mager is; met kipfilet. Maar uiteraard kun je zeker ook kipdijfilet gebruiken.
Kip stoofpot
Een kip stoofpot is enorm lekker én snel gemaakt! Het is een kwestie van het snijden van een aantal soorten groenten én het toevoegen van jouw favoriete kruiden. Dat laat je kort sudderen in een sausje. Voor deze kip stoofpot kies ik voor een natuurlijke tomatensaus. Lekker, makkelijk en mager!
Maar er is nog veel meer mogelijk. Denk eens aan het laten sudderen in kokosmelk mét 1 of 2 bouillonblokjes of een kruidenpasta mengsel. Daarnaast kun je het onderstaande recept prima gebruiken om er je eigen draai aan te geven. Combineer het bijvoorbeeld eens met andere groenten of gebruik andere kruiden. Zo is er voor elk wat naar eigen smaak te bedenken.
Is je gewicht goed of slecht?
Recept kip stoofpot
Dit recept met kip is heel lekker en makkelijk te maken. Je kunt al gesneden groenten gebruiken óf ervoor kiezen om ze zelf te snijden. Daarbij kies je, als je het gezond wilt houden, voor een zilvervlies- of meergranenrijst. Wil je een ander recept, waarbij je de kipfilet kunt marineren, lees dan hier eens verder!
ingrediënten (voor 4 personen)
- 600 gr kippendijfilet of kipfilet
- 2 grote uien
- 1 teen knoflook
- 3 (punt)paprika’s
- 200 gr wortel
- 2 stengels bleekselderij
- 400 ml bouillon (kip)
- 500 ml gezeefde tomaten
- 1 tl tijm
- 1 tl oregano
- maizena/allesbinder (zo nodig)
- 300 gr rijst
bereiding
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Daarna kun je de andere groenten fijn snijden en de kipfilet in blokjes snijden. Verwarm een beetje boter of olie in de pan en bak de stukjes kipfilet rondom bruin. Voeg ook wat zout en peper toe. Schep de kip uit de pan als deze wat bruin is geworden.
Daarna bak je de ui op middelmatig vuur tot deze glazig is. Vervolgens voeg je de andere groenten erbij en bak deze een paar minuten. Om het geheel te laten stoven voeg je de bouillon, tomatensaus, kipfilet en kruiden toe. Laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen. Intussen kook je de rijst.
voedingswaarde p.p.
De voedingswaarde hieronder is berekend op basis van het gebruik van de ingrediënten hierboven.
Kcal: 622, eiwit: 56 gram.
Heel leuk als jij het bovenstaande recept gebruikt! Deel je dan je ervaring eventje hieronder?
Geef een reactie