Wil jij een lekker en vooral gezond recept? Probeer dan deze eens: een pastasaus met cannellinibonen én kidneybonen. Heerlijk vullend en boordevol eiwitten…
In dit blog krijg je het recept voor deze gezonde pastasaus. En daarnaast kun je lezen waarom de cannellinibonen zo gezond zijn! De pastasaus is smakelijk gemaakt met een aantal kruiden. Dit kun jij uiteraard nog aanpassen naar eigen smaak. Maar dat is voor de creatieve kokers iets wat vanzelfsprekend is!
Wil je afvallen?
En worstel je daarmee?
Doe mee met de gratis challenge
Gezonde cannellinibonen
Yes, deze witte niervormige bonen zijn gezond! Alle soorten bonen leveren een grote dosis gezond koolhydraten en eiwitten. En daarnaast nog vele vitamines, mineralen en spore elementen. Voor elke boon is dat weer iets anders. Probeer zeker twee keer per week één of meer soorten bonen te eten…
Het zijn Italiaanse bonen en ze hebben een licht nootachtige smaak. Je kunt ze kopen in blik, waardoor je ze direct kunt gebruiken, maar ook gedroogd. En dat laatste geeft een betere smaak en textuur. Probeer dit vooral eens uit! Wil je de 6 voordelen van de kidneyboon weten, lees dan hier eens verder…
te gebruiken
Je kunt de cannellinibonen gebruiken voor groentesoep, zoals de klassieke Italiaanse minestrone. Ook zijn ze heerlijk om te verwerken in een winterstoofpotje, bijvoorbeeld in combinatie met salie, knoflook en tomaten. Wat ook lekker en makkelijk is: verwerk ze in een salade. Denk eens aan de combinatie van ingeblikte tonijn, haricots verts, rode ui en Parmezaanse kaas. Kies een lekkere dressing van olijfolie en citroensap én smullen maar!
Vegetarische pastasaus met cannellinibonen
Dit is een super lekkere en gezond vullende pastasaus. Je gebruikt hierbij een paar soorten bonen, mais, gezeefde tomaten én veel kruiden. Het recept kun je ook aanpassen naar je eigen smaak. Wil je toch wat vlees toevoegen, kies dan voor mager gehakt…
ingrediënten (voor 4 personen)

- 300 gr volkoren pasta
- 1000 gr gezeefde tomaten
- 300 gr mais
- 160 gr kidneybonen
- 200 gr cannellinibonen
- 3 paprika’s
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper kleine of een halve grote
- 2 tl komijnpoeder
- 4 tl paprikapoeder
- 2 tl kaneel
- verse koriander/peterselie naar smaak
bereiding
Start met het snijden van de groente. Snipper de ui, snijd de peper in kleine stukjes. De knoflook fijn snijden en de paprika’s in blokjes. Giet een klein beetje olijfolie in een hapjes pan en fruit alle groenten aan. Voeg na 5 minuten de gezeefde tomaten en kruiden toe. Na nog 5 minuten kunnen de bonen en mais erbij en laat je het geheel voor 15 minuten zacht pruttelen.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Tenslotte kun je de verse kruiden erbij serveren naar wens.
Wil je afvallen?
En worstel je daarmee?
Doe mee met de gratis challenge
voedingswaarde p.p.
Kcal: 560 en eiwit: 27 gram. Deze voedingswaarde is berekend op het gebruik van bovenstaande ingrediënten.
Veel plezier met het maken van dit recept. Heb je het gemaakt, deel dan gerust je ervaring hieronder…
Geef een reactie