Weer zo’n makkelijk te maken recept. Van oorsprong komt dit uit Japan en velen zullen dit wel kennen van de Knorr wereldgerechten. Maar we gaan voor zo gezond mogelijk, dus koken we zonder pakjes en zakjes. Het is simpel om te maken en daarom ideaal als je druk bent. En je hebt weinig ingrediënten nodig!
Beef teryaki met woknoedels
Je kunt ook makkelijk je eigen variatie hier mee maken. Bijvoorbeeld met stukjes kipfilet of vis. En probeer vooral eens wat andere groenten uit!. Als je de basissaus uit dit gerecht maar gebruikt. En uiteraard is dit ook heel lekker met mie of rijst.
Is je gewicht goed of slecht?
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 200 gram rosbieflapjes
- 120 gram woknoedels (2 blokken)
- 1 rode paprika
- 250 gram champignons
- paar stengels bosui
- 2 tenen knoflook
- 25 gram agave siroop
- 50 ml sojasaus
- 2 theelepels sesamolie (5 gram)
- 2 theelepels maizena (5 gram)
- 10 gram sesamzaad
Bereiding
Kook de woknoedels volgens de aanwijzing op de verpakking, giet ze af en spoel ze koud af. Snijd intussen de rosbieflapjes in reepjes en bestrooi ze met een beetje peper en zout.
Snijd de champignons in kwarten en de paprika in stukken van ongeveer 1×1 cm. Hak de bosui in ringen en doe dit apart in een klein schaaltje.
Pel de knoflooktenen en snijd ze één of twee keer doormidden.
Doe de agave siroop, sojasaus, sesamolie en knoflooktenen in een pannentje, voeg er 100 ml water aan toe en breng dit op een laag vuur aan de kook. Laat dit een paar minuten pruttelen terwijl je regelmatig goed roert.
Doe de maizena in een kommetje en voeg een kleine eetlepel water toe en roer dit glad. Haal de knoflooktenen uit de saus en gebruik de maizena om de saus te binden. Voeg niet direct alles toe om te voorkomen dat je saus te dik wordt. De maizena bindt pas als de saus weer aan de kook is, dus wacht steeds even op het resultaat voordat je meer van de maizena toevoegt. Zodra de saus de gewenste dikte heeft, kun je het vuur uitzetten.
Verhit een scheutje olie in de wok en laat dit goed heet worden. Doe de rosbiefreepjes in de wok en bak dit 1 minuut op hoog vuur. Voeg vervolgens de paprika’s en champignons toe en laat deze ongeveer 3 minuten meebakken. Draai het vuur lager en voeg 3/4 van de teriyakisaus toe. Voeg vervolgens de noedels toe en roer alles goed door elkaar. Zet het vuur laag, maar zorg er wel voor dat de noedels weer opwarmen.
Proef het gerecht en maak het op smaak met de rest van de saus en eventueel met wat peper. Schep de beef teryaki op twee borden en bestrooi het geheel met sesamzaad en bosui.
Voedingswaarde
Kcal: 430 p.p. en eiwit 27 gram p.p.
Geef een reactie