• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to header right navigation
  • Skip to after header navigation
  • Skip to site footer

Gezond Levensplan

Gezond afvallen én genieten!

  • Home
  • Aanbod
    • VIP traject ‘succesvol slank’
    • Online training ‘met succes van start’
  • Blog
    • Afvallen
    • Klanten vertellen
    • Recepten
  • Over Anja
  • Leden
  • Afspraak maken
bak-bananenbrood-met-amandelmeel-met-gemak

Bak bananenbrood met amandelmeel met gemak!

Je bent hier: Home / Recepten / Bak bananenbrood met amandelmeel met gemak!
1 februari 2021 door Anja

Bananenbrood met amandelmeel in een gezonde variant, gemaakt van amandelmeel en speltmeel. Ontdek hoe jij dit met gemak kunt maken, zonder lang in de keuken te staan. Zolang je een oven hebt, een bakblik en een aantal ingrediënten kom je echt heel ver…

Het is een volkomen natuurlijk recept gemaakt met slechts 7 onderdelen! En is ook nog eens gezond, want het is gezoet met enkel en alleen dadels en rijpe bananen…

Bananenbrood met amandelmeel

Amandelmeel heeft als kenmerk dat het gezond en heel zacht is van structuur. Daarom heb ik in dit recept een combinatie gemaakt met speltmeel, zodat het een bananenbrood gaat worden zonder te droog te worden… Wil je eens wat anders bakken probeer dan eens dit recept met alleen amandelmeel!

Is je gewicht goed of slecht?

Ontdek het nu door deze test te doen.

Start de test

Ingrediënten

bak-bananenbrood
  • 3 verse dadels
  • snuf zeezout

Bereiding

Start met je gezonde bananenbrood met amandelmeel door je oven op 180 graden voor te verwarmen. Leg daarna de dadels 5 minuutjes in warm water, zodat ze zacht kunnen worden. Verwijder daarna de pit en snij de dadels in kleine stukjes.

Snij 3 bananen in stukjes en mix deze samen met de eieren, dadels, kaneel en zout in je keukenmachine en mix alles tot een glad beslag. Doe dit in een kom en spatel het amandelmeel, de bakpoeder en de speltbloem er doorheen. Giet het beslag in een ingevette cakevorm en lig een gehalveerde banaan er bovenop. Druk de helften goed in het beslag.

Bak het bananenbrood ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer voor de zekerheid met een satéprikker of dunnen breinaald of het gezonde bananenbrood gaar is. Je kunt het brood een aantal dagen onder folie bewaren, maar het is ook heel geschikt om in plakjes in te vriezen. Zo kun jij vaker genieten van een gezond en verantwoord tussendoortje!

Tip: Je kunt dit bananenbrood nog een extra twist geven en nog meer vulling door meer ingrediënten toe te voegen. Denk eens aan: ongezouten noten, rozijnen, cranberry’s of ander fruit. Zo kun jij je ‘eigen draai’ aan ieder recept geven.

voedingswaarde per plakje (15 stuks)

Kcal: 133 en eiwit: 4 gram

Dit is op basis van alle bovenstaande ingrediënten.

Heb je dit bananenbrood met amandelmeel gemaakt, dan is het heel leuk als jij hieronder een reactie wilt plaatsen!

Is je gewicht goed of slecht?

Ontdek het nu door deze test te doen.

Start de test

Over Anja

Anja Bongaards is een schrijfster met passie voor lekker en gezond eten. Ze schrijft om jou op weg te helpen met afvallen naar een blijvend resultaat. En daar hoort genieten van gezond eten helemaal bij.

Vorig bericht:een-gezond-leven-blog-ter-inspiratie-voor-jouEn gezond leven blog ter inspiratie voor jou
Volgend bericht:Zijn kersen wel zo gezond? – 5 kersenfeitjeszijn-kersen-wel-zo-gezond-5-kersenfeitjes

Lees Interacties

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Josje zegt

“Ik kan Gezond Levensplan absoluut aanbevelen… begeleiding op maat, liefdevol en terzake kundig.“

Contact

T: 085-8883835
E: info@gezondlevensplan.nl

Adres

Ossengang 32
4191 LR Geldermalsen

Algemene voorwaarden – Privacyverklaring

KvK-nr. 64516385 – Btw-nr. NL002115541B43

© 2023 Gezond Levensplan