Wil jij een makkelijke zomerstamppot? Je krijgt niet alleen het recept om dit te maken, maar ook een makkelijke manier om andijvie te roerbakken. Ga lekker aan de slag en in een handomdraai heb jij een smakelijke stamppot…
Weet je dat een stamppot ook prima voor de zomer werkt? Gebruik lekker wat groenten en maak je eigen favoriete combinatie. Je kunt kiezen voor het koud toevoegen van rauwe groenten óf ze kort roerbakken. Net wat jij wil én wat passend is! In dit artikel krijg je een beter idee hoe makkelijk andijvie roerbakken werkt. Verder krijg je wat suggesties om je eigen variatie te maken én een recept van de zomerstamppot met andijvie.
Andijvie roerbakken
Hieronder lees je een kort stappenplan om andijvie te roerbakken.
- 1 eetlepel olijfolie in een wok of hapjes pan verwarmen
- het vuur hoog zetten
- de zak andijvie, van 400 gram, eventueel in twee delen roerbakken voor ongeveer 2 tot 3 minuten
Kies vooral die baktijd die je het lekkerst vindt. Probeer een maximum van 3 minuten aan te houden, anders wordt de andijvie slap. Een korte baktijd zorgt voor extra bite. Uiteraard is het ook lekker om de andijvie rauw toe te voegen.
Het is ook heel lekker om andijvie te combineren met andere groenten en kruiden. Zo kun je altijd iets anders eten. En juist de variatie aan groenten zorgt voor meer vitamines en mineralen op je bord én een afwisselende smaakbeleving!
Is je gewicht goed of slecht?
Zomerstamppot andijvie
Wil jij in de zomer een lekkere stamppot eten? Probeer dan deze combinatie met andijvie, uien en paprika eens uit. Erg lekker! Je kunt zelf bepalen of je de andijvie rauw toevoegt óf gaat roerbakken. Net waar jij zin in hebt. De combinatie met een beetje parmezaanse kaas maakt deze stamppot andijvie heerlijk zacht van smaak.
Een andere combinatie met andijvie en zoete aardappels kun je hier vinden.
ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 gram gesneden andijvie
- 1200 gram aardappels
- 2 uien
- 2 kleuren paprika
- beetje olijfolie
- beetje zout en peper
- 40 gram parmezaanse kaas
- beetje melk of een klontje boter
- 4 eetlepels (60 gram) groene pesto
bereiding
Schil je aardappels en kook ze in een pan met wat water. Snij de paprika’s in blokjes en de uien in stukjes. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de paprika’s en uien op hoog vuur voor ongeveer 4 minuten. Voeg de andijvie toe en roerbak alles nog 2 tot 3 minuten.
Stamp de aardappels en voeg wat melk toe. Verwarm de melk eerst als je dat wil. Roer de groenten door de gestampte aardappel en voeg wat zout en peper toe. Daarna kun je de parmezaanse kaas nog toevoegen.
voedingswaarde
Kcal: 439 en eiwit: 13 gram per persoon. Deze berekening is gemaakt op basis van de ingrediënten die hierboven zijn gebruikt.
tip
Wij hebben een vegetarische burger erbij genomen, maar dit kan ook prima een gehaktbal, een ei of een ander stukje vlees zijn. Maak lekker je eigen combinatie!
Heb je dit recept gemaakt, dan is het leuk als je hieronder een reactie achterlaat! Ook een suggestie of een vraag is welkom…
Geef een reactie